29.04.2017. - cvjetna rapsodija tulipana

 Arboretum Volčji Potok najposjećeniji je park u Sloveniji. Posljednjih godina poznat je prije svega po proljetnim izložbama cvijeća. Posjetitelji iz svih dijelova Slovenije i inozemstva očarani su pogledom na bezbroj sunovrata, tulipana i drugoga proljetnog cvijeća.

Proljeće je u Arboretumu u Volčjem Potoku u znaku tulipana. Krajem travnja procvjetat će ih više od dva milijuna u više od 250 različitih sorte. Zadnjih godina novost su izložba cvijeća u staklenicima s izložbom orhideja i tropskih leptira te na novo posađene i oblikovane gredice. Organizirana će biti još izložba vrtlarstva, rasadništva i vrtne opreme, a poseban dio namijenjen je vrtlarskom sajmu, na kojemu će  se predstaviti više od 60 domaćih i stranih izlagača.

Pravo proljeće počinje izložbom tulipana u Arboretumu Volčji Potok!

 

PROGRAM       29. travanj 2017.

 

Polazak iz Zagreba u 08.00 sati, s Autobusnog kolodovora, peroni 502-506. Vožnja autobusom u smjeru Slovenije, odnosno prema Ljubljani i Kamniku uz usputna zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Arboretum predviđa se oko 10.30 sati. Slobodno vrijeme za šetnju Arboretumom i uživanje u cvjetnoj rapsodiji tulipana. Nastavljamo prema Ljubljani. Po dolasku slijedi kraća šetnja kroz grad i razgled najznačajnijih znamenitosti grada.  Polazak prema Zagrebu je oko 18.00 sati. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u večernjim satima.

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI: 115 kn

FIRST MINUTE CIJENA: 99 kn

 

Cijena uključuje:

  • prijevoz autobusom prema programu putovanja
  • Licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
  • troškove organizacije  i prodaje izleta


Cijena ne uključuje:

  • ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju
  • ULAZNICU ZA ARBORETUM – 6,5 € (obavezna doplata)
  • putno osiguranje