Termini putovanja:

06.-08.10.2017. - garantirani polazak!

03.-05.11.2017.


Bosna i Hercegovina, zemlja u obliku srca, jedna je od najljepših zemalja na svijetu. U trodnevnom putovanju s nama upoznajte
 neke od ljepota BiH: Jajce, Travnik, Sarajevo, Vrelo rijeke Bune, Mostar, Crveno i Modro jezero…Sarajevo, Mostar, Blagaj...

1. dan ZAGREB – JAJCE – TRAVNIK – SARAJEVO
Polazak autobusom iz Zagreba u 5 h s dogovorenog mjesta. Vožnja autoputom do Okučana. Prelazak granice i nastavak vožnje preko Banja Luke, slikovitim kanjonom rijeke Vrbas do JAJCA, grada kamena, svjetlosti i vode. Razgled kraljevskog grada, muzeja na otvorenom, izgrađenog na obalama rijeke Plive i Vrbasa uz pratnju lokalnog vodiča. Zaštitni znak grada je veličanstveni 17 m visok vodopad na mjestu gdje se rijeka Pliva preko sadrenih barijera spušta do rijeke Vrbasa. Razgled starog grada, šetnja do slapova (mogućnost posjete muzeju AVNOJ-a---). Nastavak putovanja Lašvanskom dolinom do TRAVNIKA, gradića čija arhitektura iz otomanskog doba u svojoj punoj originalnosti daje gradu poseban šarm. U pratnji lokalnog vodiča upoznat ćemo grad koji je poznat i po piscu nobelovcu Ivi Andriću, čija se stalna izložbena postavka o životu i književnom djelu može vidjeti u Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića. Zaustavljanje na Plavoj vodi, gdje su se od pamtivijeka zaustavljali putnici namjernici te se okrepljivali hladnom, kristalno čistom vodom. Nakon stanke uz Lutvinu kahvu te eventualno porciju ćevapa, nastavak putovanja prema SARAJEVU. Po dolasku u Sarajevo, prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Noćenje.

2. dan SARAJEVO – BLAGAJ (VRELO RIJEKE BUNE) - MOSTAR
Doručak. Nakon doručka, odlazak u razgled grada (autobusni i pješački razgled) u pratnji lokalnog vodiča: Baščaršija (stari sarajevski trg i povijesni i kulturni centar grada), Gradska vijećnica, Narodno kazalište, Sebilj, Sahat kula, Kapi kula na ploči, Vječna vatra, Stećci, Brusa bezistan, Tabija... Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, jedinstvene džamije iz bogatog osmanskog perioda, katoličke i pravoslavne crkve, i sinagoga te razni tragovi multietničkog življenja u samom srcu grada: Ali-pašina džamija, Crkva sv. Arhanđela Mihaela i Gabrijela (Crkva na varoši), Crkva sv. Ćirila i Metoda, Ferhadija, Sarajevska Katedrala... Slobodno vrijeme za ručak i nezaobilazne bosanske ćevape u jednoj od brojnih sarajevskih ćevapdžinica…kratko slobodno vrijeme. Ukrcaj u autobus te odlazak prema mjestu Blagaj. Na putu do Blagaja nalazi se niz živopisnih gradića i mjestašaca koji krase ovaj dio Bosne. Također, proći ćemo i i kraj Jablaničkog jezera… Dolazak u Blagaj i Vrelo rijeke Bune, najjači kraški izvor na teritoriju Europe. Izvor se nalazi ispod kamene litice visoke 200m, a u blizini samog izvora je sagrađena i Derviška Tekija, stara 600 godina, koja s okolnom prirodom čini jedinstvenu i neponovljivu cjelinu. Tekija na vrelu Bune u Blagaju predstavlja značajan spomenik kulture iz ranog turskog doba u Bosni i Hercegovini. To je mjesto gdje su, posebnim ritualom, derviši obavljali – zikir (slavljenje Boga). Nakon obilaska Blagaja slobodno vrijeme za kavu ili kolač te nastavak puta prema Mostaru. Po dolasku u Mostar, prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Noćenje.


3. dan MOSTAR – CRVENO I MODRO JEZERO - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u razgled Mostara u pratnji lokalnog vodiča - grada smještenog na obalama rijeke Neretve. Mostar je grad kontrasta, širokih ulica i uskih uličica, tradicionalnog Kujundžiluka i suvremenog središta, grad u kojem se dodiruju kultura i umjetnost Istoka i Zapada koje su ostavile vidljive tragove što su odoljeli i prirodnim silama i vladarima. Uza suvremeno izgrađena zdanja uzdižu se tornjevi crkava i minareti džamija. Ipak, veličanstveni kameni spomenik svakako je Stari most izgrađen 1566.godine prema nacrtu neimara Hajrudina, velikog turskog graditelja iz XVI stoljeća. Ima veliki luk i uvršten je na popis UNESCO-ve zaštićene kulturne baštine. Obilazak staroga grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Bulevar; Sinagoga; Kriva ćuprija - mali most (prototip Starog mosta); Tabačica džamija; Hamam; Kujundžiluk; Koski mehmed pašina džamija; Turska kuća; Karadžozbegova džamija… Slobodno vrijeme za stvari od osobnog interesa te ručak. Nakon posjete Mostaru i obavljenog ručak krenut ćemo u povratak kućama odnosno prema Zagrebu. Na našem putu zaustavit ćemo se u Imotskom odnosno kraj krških jezera koja su poznata i van granice Hrvatske – Crveno i Modro jezero. Kratko zadržavanje za fotografiranje te ukrcaj u autobus. Povratak prema Zagrebu, s planiranim dolaskom na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 720 kn
FIRST MINUTE CIJENA (polazak 03.11.): 670 kn
Cijena je kalkulirana na min 40 plaćenih mjesta


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom prema navedenom programu
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja i sve razglede prema programu
 • Smještaj u hotelima 4**** u Mostaru i Sarajevu (noćenje, doručak) u dvokrevetnim sobama
 • Boravišnu pristojbu u hotelu
 • Lokalnog vodiča za razgled Jajca, Travnika i Mostara
 • ulaznicu za Memorijalni muzej - Rodna kuća Ive Andrića u Travniku
 • Ulaznicu za Blagajsku tekiju
 • PDV, osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i prodaje izleta


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznicu za Koski Mehmed-Pašinu Džamiju u Mostaru – 2 €
 • ulaznicu za Tvrđava Stari grad u Travniku - 1 €
 • ulaznica za Muzej Avnoja u Jajcu - 1 €
 • troškove osobne potrošnje
 • putno zdravstveno osiguranje i policu osiguranja od otkaza putovanja (88 kn)
 • doplata za polupansion(večeru): Mostar: 60 kn, Sarajevo: 40 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu (1/1) – 290 kn