05.01.-14.01.2018. GARANTIRANI POLAZAK

1. dan Zagreb - IstanbulMombasa

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:30 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak aviona u 09:30 sati, dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Nakon stanke, nastavak leta prema Mombasi u 20:55 sati. Na datumu polaska 05.01. nastavak leta prema Mombasi u 19:00 sati. Noćni let.

2. dan Mombasa - (Taita Hills)

Slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 04:15 sati ujutro po lokalnom vremenu. Na datumu polaska 05.01. slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 03:20 sati ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

3. dan Mombasa-(Taita Hills-Amboseli)

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 10 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale...) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan Mombasa-(Amboseli-Tsawo East)

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan Mombasa-(Tsawo East)

Doručak. Slobodno.
Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te Noćenje.

6. dan Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

7. dan Mombasa- (razgled Mombase)

Doručak. Slobodno vrijeme.
Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.

Večera. Noćenje.

8. dan Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

9. dan Mombasa

Doručak. Slobodno vrijeme.
Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.

10. dan Mombasa

Doručak. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje. 
Fakultativni izleti: moguće organiziranje safarija, ribolova (big game fishing) ili ronjenja.

Na datumu povratka 14.01. ovo je zadnji dan putovanja: Transfer autobusom do zračne luke u 01:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 04:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 11:30 sati te nastavak leta za Zagreb u 19:10 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:20 sati po lokalnom vremenu.

11. dan Mombasa–Istanbul- Zagreb

Transfer autobusom do zračne luke u 02:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 05:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:30 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:05 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:15 sati po lokalnom vremenu.

Na datumu povratka 31.10. transfer autobusom do zračne luke u 01:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 04:25 sati. Slijetanje u Istanbul u 11:35 sati te nastavak leta za Zagreb u 19:00 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:05sati po lokalnom vremenu.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
FIRST MINUTE CIJENA: 7.990 kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 8.490 kn
First minute cijena vrijedi do 20.11.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

 Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.490 kn

 

Cijena uključuje:

 • povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Mombasa-Zagreb,
 • smještaj u hotelu Traveller´s Beach 4* na bazi 9 polupansiona u Mombasi
 • povratni transfer od aerodroma do hotela u Mombasi
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu - 2.490 kn
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu  – 1.490 kn
 • doplata za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
 • kenijsku vizu; dobije se u zračnoj luci u Mombasi (cijena: 50 USD ili 40 EUR). U putovnici moraju biti slobodne minimalno dvije prazne stranice
 • Putno osiguranje

 

Popust: treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – 790 kn popusta

 

Cijene fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):

 1. razgled Mombase - 25 EUR (poludnevni)
 2. otok Wasini - 120 EUR (cjelodnevni)
 3. cijene safarija na upit

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

 

 

KENIJA - Korisne informacije

SLUŽBENI NAZIV: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili)

Predsjednik: Uhuru Kenyatta

BROJ STANOVNIKA:  oko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6%

GRANICE:  3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km

GLAVNI GRAD:  Nairobi s oko 2 750 000 stanovnika

VALUTA:  kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA

                (prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)            

VREMENSKA RAZLIKA: +2 sata

SLUŽBENI JEZIK:  engleski i svahili

KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca,

VODA: koristite isključivo flaširanu vodu.
DOKTOR:  Ako trebate lječničku pomoć kontaktirajte pratitelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti  svoju zdravstvenu policu  osiguranja.

FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom..

 1. NAPON: 240 V

DIPLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO: za hrvatske putnike nadležno je:

 Veleposlanstvo u Južnoafričkoj  Republici, kontakt:

1160 Church Street, 0083 Colbyn Pretoria, P.O. Box 11335, 0028 Hatfield, Republic of South Africa, tel; 0027 12 342 1206, fax 0027 12 342 1819 mail: vrhjar@iafrica.com

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00h