Rasprodano!!!

FINALE HRVATSKA vs FRANCUSKA

Vaše prijave  zaprimamo na email: info@svijetputovanja.hr

SVJETSKO PRVENSTVO U NOGOMETU - RUSIJA 2018

Putovanje zrakoplovom Moskva

Polazak: 15.07.2018.

SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO U RUSIJI HRVATSKA-FRANCUSKA POSEBNIM ZRAKOPLOVOM 15.07.2018. Vodimo Vas na utakmicu naše reprezentacije protiv Francuske u Moskvi.

Nedjelja, 15.07.2018. ZAGREB - MOSKVA - ZAGREB

Sastanak grupe u ranim jutanjim satima u Zračnoj luci Zagreb. Check in procedura za direktni charter let na liniji Zagreb – Moskva. Dolazak u jutarnjim satima. Transfer autobusom do centra grada/fan zone. Slobodno vrijeme za vlastite programe i izradu FAN ID ili podizanja ulaznica.

U popodnevnim satima transfer do stadiona na utakmicu Hrvatska - Francuska sa početkom u 18:00 sati po lokalnom vremenu. Poslije utakmice slijedi transfer do zračne luke. Prijava na direktan charter let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima u ponedjeljak 16.07.2018.Cijena paket aranžmana po osobi: 11.490,00 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne i sigurnosne pristojbe 890,00 knCijena paket aranžmana uključuje: 

 • zrakoplovni prijevoz na direktnom charter letu Zagreb – Moskva – Zagreb
 • transfer autobusom zračna luka – grad / fan zona – stadion – zračna luka,
 • pratitelja putovanja iz Zagreba,
 • troškove organizacije putovanja,
 • osiguranje jamčevine i odgovornosti agencije

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za utakmicu
 • troškove osobne potrošnje,
 • putno osiguranje
 • sve što nije navedeno da je uključeno u cijenu.VAŽNO:

potrebno je ponijeti: 

PUTOVNICU (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju)  FAN ID (isprintani ukoliko imate samo digitalnu verziju) ili plastificirani ukoliko ga posjedujete,

PRILIKOM ULASKA NA STADION OBAVEZNI STE POSJEDOVATI PLASTIFICIRANI

FAN ID (digitalni mijenjate za plastificirani u FAN ID centru) 

ULAZNICU ZA UTAKMICU (ukoliko je posjedujete)

ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Za ovo putovanje vrijede sljedeći uvjeti odustajanja od putovanja: «Ukoliko klijent otkaže aranžman, Agencija zadržava 100% od ukupne cijene aranžmana.» Predlažemo uplatu zdravstvenog osiguranja u inozemstvu te osiguranja od rizika otkaza putovanja, koje je moguće izvršiti samo pri prvoj

Viza za Rusiju: obavezna, osim u slučaju posjedovanja FAN ID-a koji je besplatan uz posjedovanje ulaznice za utakmicu

Procedura i dokumenti potrebni za ishođenje vize za hrvatske državljane:

 • ispunjen obrazac i osobno potpisan (nakon dostavljenog obrasca, Agencija izrađuje on-line vizu te šalje putnicima na potpis),
 • fotografija veličine 3,5 x 4,5 cm, sa svijetlom pozadinom,
 • putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i imati najmanje dvije prazne stranice,
 • polica putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 EUR na ime putnika, bez obzira na period boravka.
 • FAN ID
  Ukoliko imate ulaznicu za bilo koji utakmicu SP 2018, onda imate pravo ući u Rusku Federaciju bez vize, ali isključivo uz Fan ID, takozvanu putovnicu navijača. Fan ID (putovnica navijača) je dokument koji moraju imati svi navijači, koji planiraju posjetiti utakmicu/e Svjetskog prvenstva 2018, kako bi ušli na stadion. Fan ID je dokument poput akreditacije s Vašom slikom i osobnim podacima. Fan ID je obavezan za sve navijače utakmica Svjetskog prvenstva 2018, uključujući i djecu. Samo vlasnici ulaznica mogu dobiti Fan ID, dakle nemoguće je aplicirati za Fan ID prije nego li kupite ulaznicu za utakmice svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kako bi dobili Fan ID trebate se registrirati na https://www.fan-id.ru/registration.html?locale=EN i popuniti obrazac za prijavu. Fan ID se izdaje jednom za sve utakmice Svjetskog prvenstva 2018 bez obzira koliko utakmica ćete posjetiti.

Agencija može također ishoditi Fan ID, a za isto potrebno je dostaviti: kopiju putovnice, sliku 3,5×4,5 u jpg formatu, broj ulaznice, broj mobitela i e-mail, i adresa na koju želite da Vam se poštom pošalje putovnica navijača. Cijena usluge je 125 kn.

Fan ID je potreban svim navijačima za ulazak na stadion. Uz Fan ID i valjanu putovnicu strani državljani koji dolaze u Rusku Federaciju kao navijači, imaju pravo na višekratni ulaz u Rusiju bez vize, ali ne ranije od 10 dana prije datuma održavanja 1. utakmice Svjetskog prvenstva, i ne kasnije od 10 dana nakon održane zadnje utakmice Svjetskog prvenstva 2018.

Program je podložan promjenama koje mogu nastati zbog ad hoc mjera i regulacija poduzetih od strane ruske države, lokalnih vlasti, FIFA-e.

KORISNE INFORMACIJE – RUSIJA:

Službeno ime: Ruska Federacija

Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.

Površina: 17.075.200 km2

Broj stanovnika: oko 150.000.000

Glavni grad: Moskva

Jezik: ruski

Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovijesti

Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Petersburg)

Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn

Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).

Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice.

Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy – pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta – marinirani kupus; seledka pod shuboy – haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ykra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch – hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: vinegret – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.

Napon struje: 220V (nije potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +7

Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 120

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Palma travel d.o.o. zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora.