Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Okusi Svijeta, Udine i Gorizia

Gastro putovanje svijetom u jednom danu

Ove godine Gusti di Frontiera obogatila je svoju ponudu s 19 štandova gdje možete probati tipična jela Tunisa, Madagaskara, Nigerije, Senegala, Obale Slonovače, Etiopije, Egipta i drugih zemalja Sjeverne Afrike, južne i središnje Afrike…isprobajti razna piva s voćnim I citrusnim mirisima ili pjenušava vina aromatizirana kakaom…,a za desert su tu tipične tuniske poslastice na bazi meda, badema i datulja.

Cijena 249 HRK po osobi

Polasci

 • 28.09.2019.
 • 29.09.2019

Program putovanja

 

Polazak iz Zagreba u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora. Polazak iz Karlovca kod Petrola u 06:45 sati (uz prethodnu najavu putnika u agenciji). Polazak s odmorišta Vrata Jadrana u 09.00 sati. Slijedi ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Udine, razgled grada kojeg nazivaju "Venecija na kopnu" CASTELLO DI UDINE, dvorac nastao na mjestu rimskog castruma još 983.g. TRG LIBERTA, dragulj gotičke i renesanse arhitekture s bijelom Lionelovom lođom te tornjem na kojem Florean i Venturin označavaju sate, šetnja ulicom MERCATOVECCHIO koja je od 1248.g. centar kupovine, KATEDRALA MARIJINA NAVJEŠTENJA IZ 15. st te TRG MATEOTTI s nezaboravnim renesansnim palačama. Kratko slobodno vrijeme za kavu i odmor te polazak prema Goriziji.
U Goriziju stižemo taman u vrijeme ručka kako biste uživali u internacionalnom enogastronomskom festivalu "Gusti di frontiera" na kojem nam je u samo jednom gradu 414 štandova na izbor hrane iz cijelog svijeta. Prošećite ulicama Gorizije i sam naziv ulice će vam otkriti koje delicije ugošćuje od europskih zemalja do Senegala, Obale Bjelokosti, Brazila i Argentine te Sjeverne Amerike. Možete ručati poznti argentinski biftek, a desert pojesti u Francuskoj , završiti brazilskim koktelom.
U Goriziji se nalazi i veliki park sa spravama za igru ukoliko odlučite povesti cijelu obitelj.
Nakon ručka preporučamo 20 minutnu šetnju do Castello di Gorizia, velebno fortifikacijsko zdanje koje će dati prikaz kulinarstva u srednjem vijeku uz degustaciju te prikaz viteških borbi, a sve u originalnim srednjovjekovnim kostimima. Polazak prema Zagrebu u kasnijim poslijepodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnijim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 249 kn

Minimalan broj putnika: 50 osoba

 

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz autobusom prema program putovanja
 • Licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje I osiguranje od odgovornosti

U program putovanja nije uključeno

 • Troškove osobne potrošnje
 • Ulaznice za objekte koje su od osobnog interesa putnika
 • Dobrovoljno putno osiguranje
  • Zdravstveno osiguranje – 35,00 KN
  • Osiguranje od otkaza putovanja + zdravstveno osiguranje – 95,00 kn

 

Napomena

Minimalan broj putnika: 50 osoba
U slučaju manjeg broja putnika od Minimalan broj putnika, Agencija ima pravo na promjenu cijene prema navedenoj tablici za manji broj putnika ili na otkaz putovanja.
Nadoplata za manji broj putnika:

 • 45 plativih aranžmana: 20 kn
 • 40 plativih aranžmana: 30 kn
 • 35 plativih aranžmana: 40 kn
 • 30 plativih aranžmana: 50 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju. Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.
Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do dan prije puta doplatiti u programu navedenu razliku. Vrijede Opći uvjeti putovanja. ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA.


POSEBNA PONUDA
VIP PONUDA - privatna tura

CIJENA ARANŽMANA ZA MAX 6 OSOBA: 4.220 KN

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz putničkim kombijem 8+1 mjesto prema program putovanja
 • Licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje I osiguranje od odgovornosti.

ITALIJA

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Službeni naziv: Republika Italija, Repubblica Italiana
Površina: 301 336 km2
Stanovništvo (procjena 2002): 57 690 000 (191 stanovnika/km2); 67% gradsko
Glavni grad Rim (Roma) 2 540 800 stanovnika (procjena 2002)
Upravna podjela 20 regija/95 provincija
Službeni jezik talijanski, regionalno i francuski, njemački i slovenski
Valuta euro (€)

 

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U ITALIJI:
Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, ITALIJA
vrhrim@mvep.hr; it.mvp.hr
0039 06 3630 7650, 3630 7300, konz. 3630 4630
0039 06 3630 3405, konz. 3630 3269