Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Dubai i Maldivi

Dubai i Maldivi 10.01.2022.

Za početak Nove godine poklonite sebi i svojim najmilijima nezaboravno putovanje. 8 dana/3 noćenja u Hotelu 4* u Dubai-u na bazi noćenja s doručkom i 3 noćenja u hotelu 4* na Maldivima na bazi POLUPANSIONA! Fakultativni izlet u Abu Dhabi.

Program putovanja

Dubai
Svi putnici (neovisno o imunizaciji) moraju predočiti negativan nalaz PCR testiranja u kojem razdoblje od izuzimanja uzorka do ulaska u Dubai nije dulje od 72 sata.
Putnici koji stižu u Dubai iz Hrvatske morat će obaviti još jedan PCR test na COVID -19 po dolasku u međunarodnu zračnu luku Dubai. Test je besplatan i dok se čekaju rezultati putnici mogu normalno konzumirati usluge predviđene programom (razgledi, večera i sl.).


Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za UAE na službenim stranicama MVEP-a. 

Putovanja na Maldive za turiste su moguća. Vize se na ulasku izdaju besplatno. Preduvjet za to je predočenje potvrde uplaćenog aranžmana u nekom od turističkih mjesta za cijelo vrijeme boravka. K tome, putnici moraju predočiti negativni test na COVID-19 na engleskom jeziku koji ne smije biti stariji od 96 sati, od čega su izuzeta djeca mlađa od godine dana. Uz to, neophodno je i davanje elektroničke izjave koja mora biti popunjena na internetskim stranicama maldivske granične službe i to 24 sata prije leta.


Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Maldive na službenim stranicama MVEP-a. 

 

1. DAN 10.01.: ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana ispred šaltera informacija u 13 h. Prijava za let te polazak zrakoplova za Dubai na liniji FZ1794 (Fly Dubai) u 14:30 h. Dolazak u Dubai u 23:05 h. Prijava i smještaj u hotel 4*.


2. DAN 11.01.: DUBAI

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada starog i modernog Dubaia. Panoramska vožnja najstarijim dijelovima Dubai-a: Deira i Bur Dubai. Vožnja pored Bastakye - stare četvrti autohtone arhitekture. Vožnja na drugu stranu zaljeva tradicionalnim brodićem abra do poznatih tržnica začina, tekstila i zlata: spice souk i gold souk. Nastavak vožnje do najluksuznijeg dijela Dubaia – Jumeirah. Zaustavljanje pored džamije Jumeirah – razgled izvana. Vožnja uz poznatu plažu do hotela u obliku jedra: Burj Al Arab jednog od najluksuznijih hotela na svijetu. Kraća pauza za fotografiranje. Slijedi odlazak do čuvene Dubai Palme – umjetno stvorenog otoka u obliku palme na kojem se nalaze luksuzni hoteli i vikendice poznatih svjetskih zvijezda. Vožnja do impozantnog hotela Atlantis koji se nalazi na vrhu palme. Po silasku sa palme odlazak do predivne Dubai Marine uz kraće zaustavljanje. Nastavak vožnje cestom Sheikh Zayed, novim središtem grada (downtown) pored najvišeg tornja na svijetu Burj Khalife, visine 828 m i 160 katova. Odmah do tornja nalazi se Dubai mall, najveći trgovački centar na svijetu. Slobodno vrijeme za okrijepu, shopping, posjet vidikovcu Burj Khalifa (uz doplatu i prethodnu rezervaciju). Povratak u hotel sa pratiteljem ili individualno. Noćenje.


3. DAN 12.01.: DUBAI – ABU DHABI (fakultativni izlet) ili SAFARI (fakultativni izlet s večerom)

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu - džamiju Šeika Zayeda koja odiše bogatstvom i raskoši, prima 40.000 vjernika, te zaista ostavlja bez daha! Zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Villageu – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Predlažemo ručak u tradicionalnom restoranu uz lokalne specijalitete. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz kraće zaustavljanje na Yas otoku gdje se nalazi jedna od atrakcija Abu Dhabia – Ferrari World. Povratak u Dubai. Slobodno vrijeme. Noćenje.
Za one koji ostaju u Dubaiju predlažemo doručak u najluksuznijem hotelu na svijetu, hotelu Burj Al Arab. Ukoliko koji bi željeli vidjeti panoramu Dubaia iz zraka, predlažemo vožnju helikopterom koja pruža nezaboravan doživljaj Dubaija iz zraka. U poslijepodnevnim satima preporučamo zajednički odlazak na jeep safari sa večerom i programom u pustinji – adrenalinska vožnja zlatno crvenim pješčanim dinama. Uživanje u zalasku sunca u pustinji. Dolazak u beduinski kamp: jahanje na devama, sokolarenje, nargila.
Slijedi večera uz roštilj i trbušni ples. Povratak u hotel. Noćenje.
 

4. DAN 13.01.: DUBAI – MALE/MALDIVI

Rani doručak. Odjava iz hotela te transfer do zračne luke u Dubai-u. Slijedi let za Male na letu FZ1569 u 09:55 h. Slijetanje u zračnu luku Male u 03:10 h. Transfer do hotela Bandos 4*/North Male Athol. Prijava u sobe, večera, noćenje.


5. DAN 14.01.: MALDIVI

Doručak. Dan iskoristite za sunčanje, kupanje i opuštanje na prekrasnoj plaži. Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu koja se sastoji od 1200 otoka. Mnogi ih nazivaju „rajem na zemlji“. Većina stanovništva su muslimani tako da je alkohol izvan resorta strogo zabranjen. Na otocima se najčešće uzgaja slatki krumpir, ječam, ananas i limun. Jedno od najpoznatijih lokalnih jela je Hedhikaa finger food koji možete konzumirati u lokalnim kafićima. Poslužuje se cijeli dan, topla i svježe pečena s crnim čajem bez kojeg lokalno stanovništvo ne može. Hedhikaau čine jela kao što su: Gulha (kuglice punjene tunom, lukom čilijem i kokosom), Biskeemiyaa (prženi snack od mješavine kupusa, kuhanog jajeta, luka, čilija i curry lišća), Bajiya (samosa s dimljenom tunom, lukom, čilijem, pahuljicama, curry lišće) itd. Večera u hotelu, noćenje.


6. DAN 15.01.: MALDIVI

Doručak. Danas se možete opustiti na plaži ili pak dio dana iskoristiti za ribolov, ayurvedski tretman lica i tijela, snorkeling i sl. Maldivi su otoci s najnižom nadmorskom visinom u svijetu. Na njima su neka od najljepših mjesta za snorkeling i ronjenje. Vidjet ćete ribe svih boja i oblika, kornjače, morske pse i delfine. Ručak u hotelu. Kako biste stekli dojam o životu lokalnog stanovništva predlažemo izlet brodom na jedan od takvih otoka jer su turisti do 2009. trebali dozvolu za posjet jednom od takvih otoka. Lokalna arhitektura nije samo plavo-bijela već i svježe obojana živim bojama poput tirkizne, narančaste, ljubičaste. Često ćete vidjeti Jorli – metalni okvir s mrežom koji vise s drveta, ekvivalent klupi u parku na kojima ljudi sjede, razgovaraju i odmaraju. Večera u hotelu. Noćenje.


7. DAN 16.01.: MALDIVI – DUBAI

Doručak. Odjava iz hotela do 11 h te slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Poslijepodne slijedi transfer do zračne luke Male te polazak za Dubai na letu FZ1570 u 23:30 h.


8. DAN 17.01.: DUBAI – ZAGREB

Slijetanje u Dubai u 03:10 h. Nastavak leta za Zagreb u 10:00h na liniji FZ1793 (Fly Dubai). Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:30 h.


**Program razgleda podložan je promjenama prema procjeni pratitelja putovanja u slučaju izvanrednih situacija ili rezervacija vremena pojedinih izleta

 

 

FM cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.490,00 kn
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.990,00 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade 3.290 kn

 


 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Fly Dubai)
 • razgled Dubai-a
 • transferi od zračne luke do hotela i natrag (na Maldivima transfer brodom)
 • 3 noćenja u hotelu 4* u Dubai-u na bazi noćenja s doručkom i 3 noćenja u hotelu Malahini Kuda Bandos 4* na Maldivima na bazi polupansiona
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

U program putovanja nije uključeno

 • obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka 3.290 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)
 • obavezna doplata u Dubai-u: turistička taksa 15 AED, po osobi i noćenju, napojnice za lokalne vodiče i vozače 15 USD po osobi
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

DOPLATE I POPUSTI:

Eventualne doplate/fakultativni izleti:Abu Dhabi city tour 390 kn Pustinjski Jeep safari (uključuje 4X4 safari + BBQ večeru) 390 kn Odlazak na vrh najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa 410 kn

*Prijava i plaćanje izleta unaprijed u poslovnici prije odlaska na put

 

Napomena

Konačne cijene i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja
prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od izlaska iz zemlje
za RH državljanine nisu potrebne vize za UAE i Maldive

 

 

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 I BOLESTI COVID-19 

Državljani Republike Hrvatske koji putuju u Dubai moraju imati kod sebe negativan rezultat PCR testa. Putnik se mora podvrgnuti testiranju najkasnije 72 sata prije dolaska (vrijeme koje se računa je od trenutka uzimanja brisa, a ne od trenutka kada stignu rezultati). Po dolasku u Dubai obavezno dodatno besplatno testiranje. 

 • Djeca do 12 godina starosti (11,99) se ne moraju testirati. 
 • Putnici moraju imati ispisan dvojezični rezultat testa (na hrvatskom i engleskom). 
 • Molimo putnike koji nisu državljani Republike Hrvatske da se posebno raspitaju o procedurama ulaska u Veleposlanstvu UAE u zemlji čiji su državljani.  
 • Svi putnici moraju imati popunjenu Zdravstvenu deklaraciju koja se dobije u zračnoj luci ili samom zrakoplovu. 
 • Putnici moraju imati putno zdravstveno osiguranje koje pokriva COVID-19 . 
 • Nošenje zaštitnih maski je obavezno na svim javnim površinama u gradu, osim na gradskim plažama i za stolom u restoranu. U hotelu maska nije obavezna na plaži i prostoru oko bazena. Maska je u hotelu obavezna samo u zatvorenom prostoru i prilikom ulaska u restoran. 

 

VAŽNO! 

Nova regulacija unosa propisanih lijekova za putnike koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate! 

Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba. 

Procedura je sljedeća: Nova regulacija unosa propisanih lijekova 

 • Kliknuti SERVICES 
 • Kliknuti E-SERVICES 
 • Odabrati poglavlje INDIVIDUAL SERVICE 
 • Kliknuti ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE 
 • Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore) 
 • Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente - recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove. 

Traženi dokumenti: 

 • recept koji je izdao obiteljski liječnik
 • medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika
 • sken putovnice.
 • Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Emirate. 

   

  Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

  Viza za državljane Republike Hrvatske za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna, no putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti omogućen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ne obvezuju organizatora te se primjenjuju objavljeni uvjeti otkaza putovanja

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske koje pokriva Ujedinjene Arapske Emirate nalazi se u Kairu u Arapskoj Republici Egipat. Rad sa strankama iz zemalja koje Veleposlanstvo nerezidentno pokriva: Bahrein, Etiopija, Jemen, Jordan, Libanon, Libija Saudijska Arabija, Sirija, Somalija, Sudan, Južni Sudan i UAE nedjelja-četvrtak 8.30-16.30 (poželjno je prethodno najaviti dolazak). Veleposlanik gospodin Tomislav Bošnjak. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +20 128 140 0344.

   

  Prijave i rezervacije aranžmana:

  Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

  Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

   

  Mogućnosti plaćanja:

  • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
  • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

  Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

  Šifra putovanja: ID -278

  MALDIVI

  Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Neki su atoli vremenom u obliku niza otoka i u obliku izoliranih grebena, koji bi se mogli klasificirati kao manje formacije atola. Sva zemlja iznad površine na Maldivima koraljnog je podrijetla. Atoli na Maldivima čine sasvim pravilan lanac i, posebno u sjevernim i središnjim atolima, očita je raspoređena struktura. Između nekih atola postoje široki i duboki kanali. Podrijetlo same riječi atol je u jeziku Maldiva. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom.


  Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred oceana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama… na Maldivima se snovi ostvaruju.


  Službeno ime: Republika Maldivi
  Geografski položaj: Indijski ocean, jugozapadno od Indije
  Površina: 298 km2
  Broj stanovnika: oko 328.500
  Glavni grad: Male
  Jezik: maldivski dhivehi, engleski
  Religija: sunitski muslimani 100%
  Vremenska razlika: +3 sata ljeti /+4 sata zimi
  Novčana jedinica: maldivska rufija (MVR), 1 USD = oko 15,25 MVR
  Kupovina: trgovine su otvorene od subote do četvrtka od 8:30 do 23 sata, a petkom od 13:30 do 23 sata. Popularni suveniri: školjke, lakirane drvene kutije i slamnate prostirke, nakit.
  Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća i udobna obuća. Nudizam nije dozvoljen.
  Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: potrebna. Dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive.
  Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
  Pozivni broj zemlje: +960
  Korisna web stranica: www.visitmaldives.com

  DUBAI

  Dubai (Dubayy), emirat u sastavu Ujedinjenih Arapskih Emirata, drugi po veličini; 3855 km2 , 858 000 st. (1999). Pruža se uz obalu Perzijskoga zaljeva, u duljini od 72 km; pripada mu i eksklava Hatta u Omanskome gorju. Stanovništvo je koncentrirano uglavnom u istoimenome glavnom gradskom i lučkom središtu (669 181 st.), koje je ujedno najveći grad te glavna luka i trgovačko središte federacije. Naselje Dubai spominje se 1799. Već na početku XX. st. bio je trgovačko i lučko središte. Prvotna privredna djelatnost (ribarstvo, uzgoj bisernica) bila je potisnuta pronalaskom nafte (1966. u obalnom području). Na mjestu stare luke izgrađena je nova, uglavnom tankerska luka Port Rašid (otvorena 1972), s remontnim brodogradilištem za velike tankere (dovršeno 1979). Uz luku Rašid razvija se novi, moderno izgrađen dio grada. Danas prihodi od iskorištavanja nafte ostvaruju tek oko 20% bruto nacionalnog proizvoda. Glavne su privredne grane industrija, turizam (više od 2,5 milijuna turista godišnje; glavno kupalište Ğumayra), trgovina i bankarstvo s mnogobrojnim osiguravajućim društvima. Na osnovi vlastitog i uvezenoga zemnog plina razvila se proizvodnja aluminija i petrokemijska industrija. Južno od grada Dubaija nalazi se lučka industrijsko-trgovačka slobodna zona Ğabal ‘Ali (osnovana 1985). Dubai ima veliku međunarodnu zračnu luku (otvorena 1971).