Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Kapadokija i Istanbul

Posjetite Istanbul, grad koji je 2015. godine posjetilo preko 12.5 milijuna turista i otkrijte zašto je Istanbul jedan od turistički najposjećenijih gradova u svijetu

Grad koji ima 7 katova ispod zemlje? Zvuči zanimljivo? Na ovom putovanju imati ćete priliku posjetiti podzemni grad iz doba ranog kršćanstva uz razne druge prirodne i kulturne znamenitosti.

Cijena 4990 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan, Zagreb - Istanbul - Kapadokija

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u dogovoreno vrijeme sa pratiteljem putovanja te prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.15 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.30 sati nastavak putovanja za na liniji TK2014 u 16 sati. Dolazak u Kayseri u 17.30 sati te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

2. dan, Göreme - Ürgüp

Nakon ranijeg doručka odlazak u cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije, gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan, Dolina Golubova - Derinkuyu - Uçhisar

Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu, podzemni grad iz doba ranog kršćanstva sa ukupno 7 katova ispod zemlje. Zatim odlazak do Uçhisara, dvorca utvrde smještene na putu od Nevsehira prema Göreme, na najvišem dijelu Kapadokije. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočište zbog svoje prirodne arhitekture, unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

 

4. dan, Konya

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Çatalhöyük, arheološkog nalazišta upisanog u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine, obilazak lokaliteta te preko Karavan-saraya i nastavak putovanja prema Konyi. Panoramski razgled Konye i posjet muzeju Mevlana. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

 

5. dan, Konya - Pamukkale

Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova“, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

 

6. dan, Pamukkale - Efez - KuŠŸadasi

Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Po dolasku obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema KuŠŸadasiju. Večera i noćenje u KuŠŸadasiju.

 

7. dan, KuŠŸadasi - Izmir - Istanbul

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke s blizu 3 milijuna stanovnika, panoramski razgled. Prijevoz do zračne luke i prijava na let na liniji TK2325 (Turkish Airlines) u 11.10 sati. Dolazak u Istanbul u 12.30 sati. Organizirani prijevoz do hotela i prijava u hotel. Zajedno sa pratiteljem putovanja provedite poslijepodne u šetnji i istraživanju lokaliteta u blizini hotela ili se nagradite nakon prelijepe ture po Kapadokiji odlaskom u turski hamam kako bi bili spremni za cjelodnevni razgled Istanbula u pratnji vodiča, a koji Vam je u ponudi kao opcija za idući dan.

 

8. dan, Istanbul

Doručak u hotelu. Predlažemo (uz doplatu) odlazak u razgled grada u pratnji vodiča odlazak do Plave Džamije, posljednje velike kraljevske džamije koju je sa 6 minerata izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, zatim preko Hipodroma odlazak do Aja Sofije nekoć najveće crkve u Bizantskom castvu, kasnije pretvorena u džamiju i još uvijek jedno od najvećih graditeljskih dostignuća današnjice. Kraća stanka za odmor ili ručak (ručak nije u cijeni razgleda) nakon kojeg se odlazi na krstarenje Bosporskim prolazom gdje ćete čuti priču o razvoju i životu Istanbula, vidjeti prizore iz prošlosti, ali i proći ispod poznatih visećih mostova, čuda modernih dostignuća. Nakon krstarenja slobodni ste prošetati bazarima i tržnicama ili IŠŸtiklal, pješačkom ulicom u srcu Istanbula koja vrvi dućanima, restoranima i životom do kasno u noć. Povratak u hotel i noćenje.

 

9. dan, Istanbul - Zagreb

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela je do 11 sati. Obzirom da je ostalo još malo vremena prije leta, predlažemo da posjetite još jednu od najljepših Istanbulskih džamija u starom dijelu, džamiju Sulejmana Veličanstvernog, remek djelu najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana ili da se uputite preko najpoznatijeg bosporskog mosta na azijski dio do vidikovca, uz šetnju kroz uličice KadוkÓ§ya. U 14 sati organizirani je transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagrebu na liniji TK1055. Polijetanje zrakoplova u 18.05 sati (preporuka je biti u Zračnoj luci tri sata prije polijetanja). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.10 sati.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Istanbul – Kapadokija, Izmir – Istanbul, Istanbul -Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 polupansiona tijekom ture
 • 3 noćenja u hotelu u okolici Kapadokije
 • 1 noćenje u Konyi
 • 1 noćenje u Pamukkale
 • 1 noćenje u KuŠŸadasiju)
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu u Istanbulu
 • autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

U program putovanja nije uključeno

 • pristojbe u zračnim lukama 1.790 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.300 kn
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi - plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
 • ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju (plaćanje prilikom rezervacije)
 • piće uz večere
 • ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje
 • cjelodnevni razgled Istanbula sa ulaznicom u Aja Sofiju
 • putno osiguranje

 

Napomena

Fakultativni izleti:

U Kapadokiji:

 • ples Derviša 300 kn
 • Turska večer 350 kn
 • let balonom 1.300 kn 

U Istanbulu:

 • cjelodnevni razgled grada sa ulaznicom u Aja Sofiju i krstarenjem po Bosporu: 350 kn

Obzirom na organizaciju vremena za posjete lokalitetima tijekom ture kao i na vremenske uvijete (za let balonom) preporuka je da se izleti uplate na licu mjesta, uz prijavu prilikom rezervacije putovanje u agenciji. Minimum prijavljenih putnika za izlete: 10

 


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.490 kn  4.990 kn first minute*

*First minute popust - 500 kn vrijedi za određeni broj mjesta.

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.790 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.300 kn

 

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjecuju.

 

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi