Putovanje | Riga | Tallinn | Svijet putovanja
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Riga i Tallinn

Putovanje Riga i Tallinn - ljeto na Baltiku 2022, 5 dana avionom 22.06., 29.06., 27.07. i 24.08.2022.

Rigu zbog svoje ljepote nazivaju Parizom Sjevera i zato je vrijeme da posjetite ovaj grad. Rižani su ponosni na svoj grad, između ostalog, jer je na području tamošnje gradske vijećnice pronađeno hrastovo drvo koje datira u vrijeme faraona, točnije vladavine Tutankhamona. Grad je poznat i po tome što ga krasi više od 4000 tradicionalnih drvenih kuća i to također Rigu čini jedinstvenom i prepoznatljivom. Tallinn, glavni grad Estonije, idealna je destinacija za putovanje, kombinira moderan svijet, raznolik noćni život i luksuzne avanture s bogatom kulturnom ponudom u povijesnoj sredini.

Program putovanja

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja  na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe  PCR testiranja i mogućnostima ulaska u navedene zemlje. 

 

Predviđeni hoteli:

Riga, hotel Hestia Jugend 4* ili slično

Tallinn, hotel Hestia Europa 4* ili slično


1.dan: ZAGREB – VARŠAVA – RIGA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Varšavu na liniji LO612 u 12:05 sati (redovi letenja ispod programa!). Slijetanje u Varšavu predviđeno u 13:40 sati, nastavak leta prema Rigi na liniji LO781 u 15:35 sati. Po slijetanju u Rigu u 17:55 sati ukrcaj u autobus i vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u orijentacijsku večernju šetnju središtem Rige. Slobodno vrijeme za večeru i povratak u hotel. Noćenje.


2.dan: RIGA – NACIONALNI PARK GAUJA – PARNU – TALLINN

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada. Riga je latvijska prijestolnica koja se smjestila na rijeci Daugavi/Zapadnoj Dvini i najveći je grad Latvije. Grad je poznat zbog svoje drvene arhitekture 19.stoljeća te art nouveau građevina zbog kojih je uvršten na listu UNESCO-ve zaštićene baštine. Pješački razgled starog grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva sv. Petra, katedralni trg s katedralom s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu koje je 1883. godine sagradila tvrtka E. F. Walcker & Sons u Ludwigsburgu, Barutna kula i gradske zidine, Tri brata – najstarija kuća u starom gradu, starogradski trg s vijećnicom koja je prepoznatljiv simbol grada, Kuća Crnoglavih, Parlament, Spomenik slobode, Opera... Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne krećemo prema Estoniji. Putem ćemo posjetiti regiju latvijskog nacionalnog parka Guaja i mjesto Siguldu čija je prirodna ljepota upravo očaravajuća te je stoga poznata i kao „latvijska Švicarska“ te je zbog svoje ljepote poslužila i kao tema mnogobrojnih romantičnih pjesnika. Posjetit ćemo područje Sigulde i Turaide u kojima ćemo posjetiti i njihove poznate tvrđave (ulaznice uključene). Nastavak putovanja prema Tallinnu. Dolazak i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju do središta grada s voditeljem putovanja. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan: TALLINN: fakultativno PORT NOBLESSNER, KALAMAJA I TELLISKIVI

Doručak. Odlazak u razgled Tallinna, šarmantne estonske prijestolnice poznate po staroj srednjovjekovnoj jezgri okruženoj obrambenim kulama koja se nalazi pod zaštitom organizacije UNESCO. U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o glavnom gradu jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija. Pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13.st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu i mnoge palače iz doba Hanse, dvorac Tompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Poslijepodne predlažemo fakultativno odlazak u sjevernu četvrt Tallinna, zadnjih godina vrlo popularnu Kalamaju. Nekoć davno glavna luka grada, Kalamaja je potom stoljećima bila industrijska četvrt grada, a danas je to najpopularniji kvart u Tallinnu puna zanimljivih obrtničkih trgovina, restorana i galerija. Ono što je u Kalamaji najpoznatije to je tzv. „Kreativni grad Telliskivi“, kompleks starih tvornica u kojem je danas smješteno više od 200 raznih lokala s vrlo raznovrsnim namjenama. A u sklopu posjeta Kalamaji vidjet ćemo i Port Noblessner, nekoć glavnu luku carske Rusije za izgradnju podmornica, a danas jedan od najzanimljivijih urbanih prostora na Baltiku za što je Port Noblessner dobio i nagradu. Vjerujte nam da ne želite propustiti IT mjesto u Tallinnu koje TimeOut magazin govori kao o jednom od najzanimljivijih četvrti u svijetu! Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

4. dan: TALLINN – HELSINKI (fakultativno) – TALLINN

Doručak. Danas vam svakako preporučujemo posjet prekrasnoj finskoj prijestolnici (doplata za izlet prilikom rezervacije aranžmana, minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Poslije doručka pješački odlazak u luku na brod za Helsinki. Plovidba Baltičkim morem do finske prijestolnice traje otprilike dva sata. Po dolasku u luku ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski razgled grada. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stockholmom i Oslom Helsinki itekako zavređuje pozornost posjetitelja – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, odličnom gastro scenom, itd. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima ili kupovinu, i sl. Odlazak u luku javnim gradskim prijevozom i povratak brodom u Tallinn u večernjim satima. Noćenje.


5. dan: TALLINN– VARŠAVA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba i slobodno jutro u Tallinnu za zadnju šetnju gradom. Transfer u zračnu luku u Tallinnu na let LO786 za Varšavu u 13:50 sati, slijetanje predviđeno u 14:10 sati (lokalna vremena) i nastavak prema Zagrebu na liniji LO613 u 15:40, dolazak u Zagreb u 17:20. Kraj programa.Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 5.990 kn / Redovna cijena 6.290 kn

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

 

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja i državljanstvo.

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: LOT

LO612 ZAGREB 12:05 VARŠAVA 13:40
LO781 VARŠAVA 15:35 RIGA 17:55
LO786 TALLIN 13:50 VARŠAVA 14:10
LO613 VARŠAVA 15:40 ZAGREB 17:20

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Varšava-Riga i Tallinn-Varšava-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm),
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • autobusni prijevoz prema programu
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Rigi i tri noćenja s doručkom u Tallinnu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi
 • lokalne vodiče za razglede Rige, NP Gauja i Tallinna
 • ulaznice za katedralu u Rigi, Domsku crkvu u Tallinnu, tvrđave u Siguldi i Turaidi (NP Gauja)
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za polupansion (paket od tri večere u hotelima/restoranima, minimalno 10 prijavljenih putnika): 640 kn odrasli, 510 kn djeca do 11,99 godina (4. dan programa nema mogućnosti večere)
 • fakultativni cjelodnevni izlet u Helsinki: uključuje prijevoz brodom, voditelja putovanja, razgled prema programu, ulaznicu u Crkvu u stijeni (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 740 kn po osobi odrasli, djeca do 11,99 godina 640 kn
 • fakultativni posjet četvrti Kalamaja u Tallinnu: uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Pomorski muzej (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 290 kn po osobi odrasli, djeca do 11,99 godina 240 kn
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1,5-3 eur po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti)
 • napojnicu za lokalne vozače – po želji ako ste zadovoljni uslugom vozača cca 5-10 eur po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

 

Napomena

Napomena: U Finskoj, Latviji i Estoniji valuta je euro. Lokalno vrijeme u svim navedenim zemljama je +1 sat u odnosu na hrvatsko. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.

 

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije LOT objavljenom u rujnu 2021. godine i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta na turi, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatski državljani mogu u Latviju, Estoniju i Finsku putovati s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Finskoj nalazi se u Helsinkiju. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Finskoj koje pokriva i Republiku Estoniju (Helsinki) nalazi se na adresi : Kruunuvuorenkatu 500160 Helsinki, Finska. Korisni podaci: tel 00358 9 685 0170, fax 00358 9 622 2221, e-mail:croemb.helsinki@mvep.hr Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Josip Buljević

 

Prijave i rezervacije aranžmana:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja

 • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

 

Šifra putovanja: IDE -295