Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Romantični advent na Vrbskom jezeru, Vidikovac Pyramidenkogel i Klagenfurt

Jednodnevni izlet, polazak 19.12. / nedjelja

Čarobno vrijeme prigodne glazbe, kuhinje i rukotvorina...Ove godine na najrazličitijim mjestima možete pronaći malene sajmove i događanja koji šetnju pretvaraju u malu istraživačku turu: Na trgu ispred katedrale tradicionalni je božićni sajam rukotvorina, u ulici Osterwitzgasse ugostitelji i umjetnici pozivaju na sajam „Kummts eina“, u Ossiacherhofu u ulici Wienergasse sve se vrti oko kulinarskih specijaliteta iz alpsko-jadranskog područja između Slovenije, Furlanije i Koruške, u Landhaushofu petkom navečer uz Tihi advent pjevaju najbolji koruški zborovi, a sa zvonika se čuje puhačka glazba Weisenbläsera

Program putovanja

 

Polazak autobusa u 06:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraće pauze putem radi odmora do vidikovca PYRAMIDENKOGEL. Vidikovac Pyramidenkogel sa svojom visinom od 100 metara na 920 m nadmorske visine pruža jedinstveni pogled na zimski ugođaj jezerskog krajobraza. U podnožju tornja uživajte u adventskom sajmu do polaska prema KLAGENFURTU. Dolaskom u Klagenfurt slijedi kraći razgled grada/informativna šetnj uz pratitelja putovanja: KATEDRALA SV.TROJSTVA – ALTER PLATZ – STARA I NOVA VIJEĆNICA – LANDHAUS – SV.EGID – FONTANA ZMAJA...Slobodno vrijeme za šetnju gradom i uživanje u kuhanom vinu te obilasku Božićnog sajma na glavnom trgu. U dogovoreno vrijeme polazak prema Hrvatskoj. Povratak na mjesto polaska predviđen je u večernjim satima.

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI: 190 kn

 

 

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz turističkim autobusom prema program putovanja
 • Razgled prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja/voditelja tijekom putovanja
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana, jamčevno osiguranje

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznicu za Pyramidenkogel – odrasli 14€, djeca od 0-5 godina GRATIS, djeca od 6-15 godina 6.50€, djeca 16 i 17 godina, studenti 10€
 • Sve ulaznice za objekte od interesa uz doplatu
 • Dobrovoljno putno osiguranje
 • Sve što izrijekom nije navedeno u rubrici „Cijena aranžmana uključuje“

Napomena

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
  • 1 red – sj. 3,4  100 kn
  • 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 150 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)-
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Austriji nalazi se u Beču.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Rennweg 3, 1030 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 485 9524, fax. 0043 1 480 2942, e-mail: croemb.bec@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: dr.sc. Vesna Cvjetković.
Konzularni odjel Veleposlanstva Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Operngase 20b, 1040 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 585 1976, 0043 676 842 500 554, fax. 0043 1 585 4845, e-mail. crocons@mvep.hr

 

Rezervacija i plaćanje aranžmana:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

 

Šifra putovanja: SP-325

 

AUSTRIJA

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.859.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.