Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Toskana i Cinque Terre 2022

Putovanje u Toskanu, Cinque Terre i Firenzu, 3 dana autobusom, polasci: 13.8. i 18.11.2022

Čarobano i romantično putovanje u Toskanu, Cinque Terre i Firenzu. Upoznajte cvjetni grad Medicija, istražite talijanski šarm na liticama, fotografirajte se ko Torre Pendente-a i okusite delicije u talijanskoj prijestolnici hrane...

 • Polazak:
  13.08.2022 ( h)
  Mjesto i lokacija polaska:
  ZAGREB - Gradsko poglavarstvo, parking
  Ostale polazne stanice:
  Karlovac , Rijeka
  FIRST MINUTE
  Povratak:
  15.08.2022
  Cijena po osobi:
  830.00 HRK
  110,16 EUR (Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)
 • Polazak:
  18.11.2022 ( h)
  Mjesto i lokacija polaska:
  ZAGREB - Gradsko poglavarstvo, parking
  Ostale polazne stanice:
  Karlovac , Rijeka
  FIRST MINUTE
  Povratak:
  20.11.2022
  Cijena po osobi:
  830.00 HRK
  110,16 EUR (Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB/KA/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Zagreba ispred Gradskog poglavarstava u 05.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu (Ka Petrol) u 05:45 sati i Rijeci u 07:30 sati (Sjeverno odmorište Vrata Jadrana). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja putem radi odmora.  Po dolasku u Bolognu slijedi razgled najznačajnijih znamenitosti grada: NEPTUNOVE FONTANE; PIAZZA MAGGIORE, omiljeno sastajalište lokalnog stanovništa na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: PALAČA D'ACCURSIO i BAZILIKA SV. PETRONIJA. Šetnja do PALAČE DELL'ARCHIGINASSIO gdje je osnovano najstarije sveučilište na svijetu... Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne – „trbuha Italije“. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe s delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Otkrijte barem jednu od sedam tajni koje krije ovaj čarobni studentski grad. Nastavljamo putovanje prema Montecatini Termama. Noćenje.

 

2. dan MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE

Doručak. Našim autobusom krećemo prema nacionalnom parku Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia od kuda dalje nastavljamo dalje vlakom do nacionalnog parka Cinque Terre, jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Slijedi odlazak u Vernazzu, pitoreskno ribarsko selo i po mnogima najljepše mjesto Cinque Terre sa starom saracenskom utvrdom i brojnim odličnim restoranima, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Povratak u La Speziu vlakom te autobusom natrag do hotela.

Na večer predlažemo odlazak uspinjačom na Montecatini Alto – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja traje oko 10 minuta, a gore vas čeka talijanska „piazza“ iz filmova. Nakon šetnje sjednete na neku od terasa na trgu, uživate u čaši chiantija ili Aperol špricera i osjećaju Toskane. Noćenje

 

 

3. dan FIRENCA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u glavni grad Toskane, FIRENZE.  Radi uštede na vremenu putovanja, u samo središte Firenze ćemo ući na najbolji mogući način, vlakom koji će nam ujedno omogućiti i panoramski ulazak u grad.

U pratnji lokalnog vodiča slijedi razgled grada i upoznavanje s najznačajnijim znamenitostima grada: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence.

U slobodno vrijeme predlažemo posjet galeriji Uffizi, memorijalnoj kapeli obitelji Medici ili šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, kušajte pojedite slavni firentinski odrezak ili poznate florentinske tripice, pijuckajte chianti i probajte originalni talijanski gelato. Odlazak vlakom iz gradskog središta te polazak našim autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u noćnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
First minute 830 kn / Redovna cijena: 1.030 kn

 

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 07.30 sati.
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
 

Popusti i doplate

 • 20% popusta za jedno dijete od 3 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)
 • odrasla osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • sve razglede prema programu putovanja,
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje te osiguranje od odgovornosti.

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1 – 1,5 eur po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
 • izlet u Firenzu vlakom (povratna karta vlakom na relaciji Montecatini Terme-Firenca-Montecatini Terme, usluga lokalnog vodiča na hrvatskom/srpskom jeziku te uređaji sa slušalicama za razgled grada) – 25 eur po osobi za odrasle, djeca do 11,99 15 eur
 • cjelodnevna ulaznica za nacionalni park Cinque Terre plaća se na licu mjesta i uključuje neograničene vožnje među mjestima, pristup panoramskim šetnicama i besplatan Wi-Fi internet u svim mjestima: 11.40 € za djecu 4-12 god., 18.20 € za odrasle.
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 390 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • prilikom obilazaka znamenitosti koriste se slušalice: 2€ po osobi/danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomena

Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
  • 1 red – sj. 3,4 100 kn
  • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 400 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenci.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

COVID PUTNE INFORMACIJE

Svatko tko ulazi u Italiju dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).


Od 01. veljače 2022. za ulazak u Italiju iz RH, te iz država članica EU, dovoljna je COVID putovnica .


Osobe koje nisu završile ciklus cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2 ili ozdravile od COVID 19 bit će podvrgnute karanteni u trajanju od 5 dana. Ukoliko putnici dolaze iz zemalja izvan DČ EU i država Schengenskog sporazuma, trajanje karantene kojoj se trebaju podvrgnuti je 10 dana.
Gore pobrojane potvrde trebaju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku. Djeca do dobi od 6 godina izuzeta su od testiranja, dok sva djeca iznad 6 godina moraju imati negativni nalaz antigenskog testa ne stariji od 24 sata odnosno molekularnog ne stariji od 48 sati.

Od 1. veljače 2022. trajanje COVID potvrde reducirano je s 9 na 6 mjeseci.


Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

 

Šifra putovanja: SP-351

 

ITALIJA

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Službeni naziv: Republika Italija, Repubblica Italiana
Površina: 301 336 km2
Stanovništvo (procjena 2002): 57 690 000 (191 stanovnika/km2); 67% gradsko
Glavni grad Rim (Roma) 2 540 800 stanovnika (procjena 2002)
Upravna podjela 20 regija/95 provincija
Službeni jezik talijanski, regionalno i francuski, njemački i slovenski
Valuta euro (€)

 

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U ITALIJI:
Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, ITALIJA
vrhrim@mvep.hr; it.mvp.hr
0039 06 3630 7650, 3630 7300, konz. 3630 4630
0039 06 3630 3405, konz. 3630 3269

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi