Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske - zimski praznici 2022.

Putovanje Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske - zimski praznici 3 dana autobusom 06.01.-08.01.2022.

Ne propustite bajkovito putovanje i upotpunite svoje zimske praznike razgledom prekrasnih dvoraca Bavarske te upoznajte Munchen i Mozartov grad – Salzburg.

Program putovanja

Od 24. listopada 2021. Republika Hrvatska je kategorizirana kao visokorizično područje i za ulazak u SR Njemačku vrijede dolje navedena pravila:

Svi putnici moraju se prije samog ulaska u zemlju registrirati preko portala za ulazak u SR Njemačku  i tu potvrdu nositi sa sobom radi kontrole koju vrši prijevoznik ili kod ulaska u zemlju, Savezna policija.
Od obveze samoizolacije (karantene) oslobođeni su putnici koji uz dokaz o digitalnoj najavi ulaska elektronski ili u papirnatom obliku posjeduju slijedeće potvrde:
- potvrdu o potpunom cijepljenju (14 dana nakon druge doze ili  cijepljenja cjepivom koje se prima u jednoj dozi)
- potvrdu o izlječenju –  s kojom se dokazuje da je od prestanka bolesti prošlo minimalno 28 dana, a ne više od 6 mjeseci

Putnici koji dolaze iz visoko rizičnih područja, a u zemlju ulaze s negativnim rezultatom PCR ili brzog antigenskog testa (nemaju potvrde o potpunom cijepljenju ili preboljenju bolesti) nakon ulaska u SR Njemačku moraju se bez odgađanja uputiti u samoizolaciju (karantenu) u vlastiti dom ili neki drugi prigodan smještaj i tamo boraviti 10  dana.

Samoizolacija (karantena) se prekida najranije peti dan, računajući od dana ulaska u zemlju, u trenutku kada se na adresu https://www.einreiseanmeldung.de dostavi dokaz o negativnom rezultatu testa na COVID-19 bolest. Za osobe mlađe od 12 godina, samoizolacija se automatski okončava istekom petog dana nakon ulaska u zemlju.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Njemačku na službenim stranicama MVEP-a.Putnici za ulazak u Austriju moraju imati jedan od ova tri dokumenta:
- negativan COVID test (PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati). Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.
- potvrdu o cjepivu (od prve doze cjepiva ili jednokratnog cjepiva mora proći najmanje 22 dana, do najviše 3 mjeseca, a nakon druge doze maksimalno 9 mjeseci. Ako se prva doza primila 21. dan nakon preboljenja, moguće je odmah putovati nakon prve doze.)
- dokaz da se infekcija preboljela u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela ne stariji od 3 mjeseca.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja  na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Austriju i Njemačku.

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel: Das Bento Inn München Messe 3*

 

1. dan: ZAGREB – MÜNCHEN

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Münchena. Ako postoji mogućnost ranijeg odlaska u hotel i ne bude prevelikih gužva u prometu, prvo ćemo se smjestiti u hotel, nakon čega slijedi kraći odmor i odlazak gradskim prijevozom (20 min do središnjeg trga) do Marienplatza, središnjeg trga u Münchenu. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavaraca i Habsburgovaca te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno! U blizini glavnog trga nalazi se poznata crkva Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), gdje je i vrag upleo svoje prste u gradnji, kaže priča. U blizini je i crkva sv. Petra s koje se nakon 303 stube možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela, s kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog graditelja ludih dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Pivo se obično naručuje po litri (maß), a uz svijetlo i tamno posebnog je okusa pšenično pivo. Povratak u hotel. Noćenje.2. dan: MÜNCHEN: DVORCI BAVARSKE, fakultativni izlet autobusom

Doručak. S našim voditeljem putovanja oko 7:30 odlazimo na fakultativni izlet „Dvorci Bavarske“ (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Prvi dvorac koji ćemo posjetiti, Neuschwanstein, danas je najpoznatiji po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, ali i kao scenografija za brojne igrane. Zbog njegovog slikovitog položaja na litici užitak ga je gledati iz podnožja, ali je uspon nešto zahtjevniji, no dostupan je lokalnim autobusom (doplata cca 2,5 eur). Obilazak dvorca punog zanimljivih priča i povjestica. Potom odlazimo do dvorca Hohenschwangau kojeg posjećujemo s istom ulaznicom. Slobodno vrijeme te polazak prema Münchenu i centru grada gdje ćemo se iskrcati iz autobusa. Sad je već krajnje vrijeme za bavarsku hranu pa predlažemo posjet pravoj bavarskoj pivnici i probu kaiserschmarrna, ukusnog i zasitnog deserta u obliku „zdrobljene palačinke“, posipane šećerom i prelivene voćem i grožđicama. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

3. dan: MÜNCHEN – SALZBURG – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Salzburgu. Po dolasku šetnja povijesnom jezgrom grada, gdje ćemo najveću gužvu doživjeti na malom trgu oko rodne kuće glazbenog genija, W. A. Mozarta, u Getreidegasse 9, gdje je Mozart rođen 27.1.1756. godine. Nastavljamo prema katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu na istoimenom trgu (Domplatz) na kome je velika fontana. Na istom trgu su i prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke je barokni dvorac Mirabell, prvobitno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovo 15 djece. Danas su u njemu smješteni gradska vijećnica i admistracija. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima nastavljamo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje oko ponoći.

 

 

Cijena aranžmana po osobi:
FIRST MINUTE 990 kn / Redovna cijena 1.090 kn

 

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
Zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Munchenu, u dvokrevetnom sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • fakultativni cjelodnevni izlet autobusom s uključenom ulaznicom i rezervacijom termina za dvorac Hohenschwangau i Neuschwanstein: 380 kn po osobi, djeca do 16 godina 230 kn po osobi
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1-1.5 eur po osobi po noćenju (u završnom pismu biti će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 390 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Napomena

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

za posebno sjedalo u autobusu

   - 1. red – sjedala 3,4     100 kn
   - 2. red – sjedala 5,6,7,8    100 kn
- za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 • Zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Sloveniju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Njemačkoj nalazi se u Mϋnchenu, a najbliže predstavništvo Hrvatske u Austriji u Salzburgu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (Mϋnchen) nalazi se na adresi Oberföhringer Strasse 6, 81679 Mϋnchen, Deutschland.
Kontakt podaci: 0049 89 90901650, fax. 0049 89 260 8751, 0049 89 98 3162, e-mail: gkrhmuen@mvep.hr. Generalni konzul: Vladimir Duvnjak.

Konzulat Republike Hrvatske u Austriji (Salzburg) nalazi se na adresi Lamprechtshausener Bundesstrasse 8, 101 Bergheim, Austrija. Tel. 0043 660 3863 887, e-mail. konsulathr@icinternational.at. Počasni konzul: Hubert Palfinger.

Rezervacija putovanja i plaćanje aranžmana:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

 

Šifra putovanja: ID -313