Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Bled i Ljubljana

Jednodnevni školski izlet na Bled i Ljubljanu

Jednodnevni izlet na Bled s posjetom Ljubljani sigurno je jedan od najljepših izleta izvan Hrvatske. Ledenjačko Bledsko jezero je svakako jedno od najinteresantnijih jezera u Europi s prekrasnim šetalištem oko jezera te čuvenim Starim gradom. S druge strane, Ljubljana je grad po mjeri čovjeka. Prekrasni mostovi preko rijeke Ljubljanice te Stari grad na brdu iznad Ljubljane svakako je dovoljan poziv za posjet.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja autobusom u smjeru Ljubljane odnosno prema Bledskom jezeru. Obilazak jezera Bled i u uživanje u njegovim prirodnim ljepotama. Predlažemo obilazak Bledskog dvorca s kojeg se pruža čaroban pogled na jezero i okolicu. Tijekom boravka na Bledskom starom gradu može se osjetiti dašak prošlosti te na taj način doživjeti dvorac sa bogatom prošlošću. Ono što je svakako je preporučljivo jest kušanje nadaleko poznatih Bledskih kremšnita. Moguć je odlazak na Bledski otočić uz doplatu gdje se nalazi crkva Sv. Marije gdje se nalazi zvono za ispunjenje želja. Nastavljamo prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu u pratnji voditelja putovanja razgledat ćemo najznačajnije znamenitosti grada s naglaskom na Plečnikovu baštinu: Tromostovje, tržnica, jedan od najstarijih mostova – Čevljarski most, Križanke i njegovo najznačajnije djelo Narodna i Univerzitetna Knjižnica – NUK... Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za osobne programe ili shopping. Prema želji grupe može se organizirati posjet Arheološkom muzeju uz doplatu. Povratak prema Zagrebu u večernjim  satima.

 

 

U program putovanja je uključeno

  • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja licenciranim za prijevoz djece
  • razgled Ljubljane u pratnji voditelja putovanja – licenciranog turističkog pratitelja
  • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
  • sve razglede prema programu putovanja
  • troškove organizacije i prodaje putovanja te jamčevno osiguranje, policu osiguranja od nesretnog slučaja

 

U program putovanja nije uključeno

  • ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju
  • posjet Narodnom muzeju Slovenije u čijem je sastavu i Arheološki odjel 
  • Posjet Bledskom dvorcu (Starom gradu) 

 

 

Napomena

  Program je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.