Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Atena Nova godina

5 dana avionom 29.12.2021.-02.01.2022.

Dočekajte Novu 2022. godinu u Ateni, najstarijem glavnom gradu u Europi. U Ateni ulice su pune života pa nikako ne propustite živopisnu četvrt Plaka u srcu Atene, najslikovitiju četvrt uskih ulica, prepunu kafićima i tradicionalnim tavernama. Atena je mjesto koje vrijedi posjetiti barem jednom u životu.

Program putovanja

Za ulazak u Grčku, putnik je dužan pokazati potvrdu kojom dokazuje:
- cijepljenje (14 dana od druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
- ozdravljenje od COVID-19, prije 2-9 mjeseci ili
- imati negativni rezultat molekularnog testa (PCR) za COVID-19 ne stariji od 72 sata ili antigen testa, ne stariji od 48 sati. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od obveze testiranja.

Potvrde moraju biti izdane na engleskom jeziku.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Grčku na službenim stranicama MVEP-a.


1.dan 29.12./ ZAGREB – ATENA

Sastanak putnika u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“. Prijava i let za Grčku s polaskom u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, nastavak putovanja u 12:25 sati s dolaskom u Atenu u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer autobusom prema centru grada i smještaj u hotel 3*. Nakon smještaja i kraćeg odmora odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju: Trg Omonia – ulica Stadiou – Trg Syntagma – Ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Slobodno vrijeme, kušajte njihove čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite njihovim tradicionalnim pićem, rakija Uzo ili Metaxom. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan 30.12./ ATENA – FAKULTATIVNI IZLET: PELOPONEZ – ARGOLIDA - MIKENA

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Predlažemo odlazak (uz doplatu) na izlet:

PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA

Cjelodnevni izlet na Peloponez gdje ćemo se prvo zaustaviti kod poznatog Korintskog kanala. Nastavak vožnje kroz slikoviti krajolik maslinika i plantaži naranči pokrajine Argolida do svete šume boga Asklepija u Epidauru gdje ćemo razgledati teatar čuven po svojoj savršenoj akustici. Nastavljamo vijugavom cestom u smjeru Naupliona, prve prijestolnice moderne Grčke gdje ćemo napraviti kratku pauzu za šetnju i kavicu. Put nas dalje vodi do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u opsadu Troje, a imat ćemo priliku razgledati kiklopske zidine s Lavljim vratima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Vožnja prema Ateni u koju stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak u hotel, noćenje.

 

3. dan 31.12./ ATENA-FAKULTATIVNI IZLET DELFI:

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Predlažemo odlazak (uz doplatu) na fakultativni izlet sa službenim gradskim vodičem do Delfa. Najznačajnije grčko svetište Delfi nastalo je na obroncima planine Parnassos i posvećeno je starogrčkom bogu sunca i umjetnosti Apolonu. Antički Grci vjerovali su da je tamo središte svijeta i dolazili su u Delfe po savjet proročici Pitiji, ali i na najstarije panhelenske igre, preteče Olimpijade. Poslije posjeta Delfima povratak u Atenu. Vožnja prema Ateni u koju stižemo u poslijepodnevnim satima. Priprema za doček Nove Godine (u vlastitom aranžmanu). SRETNA NOVA 2022. GODINA!

4. dan 1.1. / ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice - parlament - klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog - atenska akropola*, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama na tipičnu grčku večeru. Noćenje.

 

5.dan 2.1. / ATENA - ZAGREB

Doručak. Obzirom da je 1.1. Akropola zatvorena posjet će se izvršiti prije odlaska u zračnu luku. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let i obavljanje carinskih formalnosti. Polijetanje zrakoplova u 15:35 sati s međuslijetanjem u Beogradu, nastavak putovanja u 17:05 sati s dolaskom u Zagreb u 18:20 sati. Kraj programa.
Napomena: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.
Cijena aranžmana po osobi: 
FIRST MINUTE  3.590 kn / Redovna cijena 3.790 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

 

Doplate i popusti:

Doplata za jednokrevetnu sobu 990 kuna.
Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 130 kuna za treću osobu.

VREMENA LETA Air Serbia:

JU231/29DEC ZAG-BEG 10:00 11:05

JU512/29DEC BEG-ATH 12:25 14:55

JU513/02JAN ATH-BEG 15:35 16:15

JU234/02JAN BEG-ZAG 17:05 18:20

Dopuštena težina prtljage: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg

U program putovanja je uključeno

 • povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi prema redu letenja navedenom u programu,
 • smještaj u hotelu 3* u centru Atene na bazi 4 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi,
 • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka,
 • poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča,
 • sve razglede prema programu,
 • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

U program putovanja nije uključeno

 • pristojbe zračnih luka  i naknade za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana,
 • fakultativne izlete,
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu.
 • u hotelima se plaća turistička taksa. Taksa se plaća direktno na recepciji a točan iznos biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju (informativna cijena 1,50 Eur soba/dan).
DOPLATE I POPUSTI:

Cijena fakultativnog programa:

 • Fakultativni izlet Peloponez – Argolida – Mikena (minimum 12 prijavljenih): 60 Eur po osobi:

*infrmativna cijena: ulaznica Epidaurus: 12 Eur, do 25 godina besplatno (uz predočenje osobne ili putovnice),  starji od 65 god. 50% popusta (uz predočenje osobne ili putovnice) ** ulaznica Mikena: 12 Eur,  do 25 godina besplatno (uz predočenje osobne ili putovnice),  starji od 65 god. 50% popusta (uz predočenje osobne ili putovnice)

 • Fakultativni izlet Delfi (minimum 12 prijavljenih): 60 Eur po osobi

*informativna cijena ulaznice: 12 Eur, do 25 godina besplatno (uz predočenje osobne ili putovnice,  starji od 65 god. 50% popusta (uz predočenje osobne ili putovnice)

 

Napomena

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica

Prijave i rezervacije:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja

 • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

 

Šifra putovanja: MOD-293

GRČKA

Grčka se sastoji od dvaju geološki različitih dijelova. Istočni dio (Egejska Grčka i veći dio Egejskog arhipelaga) građen je od kristaličnih škriljevaca, koji tvore staro gorje znatne visine (Olimp 2918 m, Osa 1978 m). Ogranci Rodopskoga gorja, koji sa sjeveroistoka prodiru u Grčku, okružuju zatvorene plodne zavale (Tesalijska, Solunska, Beocijska i dr.) i prema moru otvorene nizine (nizina Atene, Argosa i dr.). U depresiji, koja dijeli poluotok Halkidiku od kopna, nalaze se mnogobrojna jezera (Koronia, Volvi i dr.). Kroz zapadnu Grčku se usporedno s obalom Jonskoga mora pruža Pindsko gorje (dio Šarsko-pindskoga planinskoga sustava) koje se prema istoku grana u više ogranaka; najjužniji od njih prelazi preko otoka Krete i Rodosa (Rod) u Malu Aziju.

Razvedena obala duga je 13 676 km. Na njoj su veliki poluotoci Halkidika, Atika, Peloponez i prostrani zaljevi (Strimonski ili Orfanski, Solunski, Pagasetski, Eubejski, Patalionski, Korintski, Argolidski, Lakonijski, Kiparisijski, Ambrakijski i dr.). Otoci obuhvaćaju oko 16% ukupne površine Grčke, svrstani su u tri skupine: Cikladi, Sporadi i Jonski otoci. Od približno 2000 otoka naseljenih je 227. Veći su otoci: Kreta (8336 km², najveći grčki otok), Eubeja (3670 km²), Lezbos (1632,8 km²), Rodos (1401 km²), Hios (842,7 km²), Kefalonija (734 km²), Krf (585,3 km²).

Prevladava sredozemna klima, u brdovitim predjelima unutrašnjosti planinska. Pindsko gorje (smjer pružanja sjever–jug) klimatski dijeli istočnu Grčku od zapadne

Glavni grad Atena
Službeni jezik grčki
Državni vrh
- Predsjednik Katerina Sakellaropoulou
- Predsjednik Vlade Kyriakos Mitsotakis
Neovisnost Od Osmanskog Carstva
25. ožujka 1821.
Površina 94. po veličini
- ukupno 131.940 km2
- % vode 0,86 %
Stanovništvo 72. po veličini
- ukupno (2011) 10.816.286[1]
- gustoća 81/km2
Valuta euro 1)
(100 centa)
Pozivni broj +30
Vremenska zona UTC +2
UTC +3 ljeti

ATENA

Atena (grč. Αθήνα, Athina) je glavni grad Grčke i jedan od najpoznatijih gradova u svijetu. Današnja Atena je moderan i velik grad. 2004. je imala 745.514 stanovnika. Antička Atena je bila moćan grad-država i poznati centar edukacije i znanosti. Nazvana je po božici iz grčke mitologije, Ateni.Atena se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada, umjetničkih djela itd. Najpoznatija je Akropola, koja je priznata kao jedna od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.U Ateni vlada vruća stepska klima (Köppenova klasifikacija klime: BSh) s velikim padalinama između polovine listopada do polovine travnja. Ako postoje padaline tijekom ljeta, one su rijetke i u obliku su kratkotrajnog pljuska.Proljeće i jesen se smatraju idealnim sezonama za razgledavanje grada i za sve druge aktivnosti vani. Ljeta mogu biti iznimno topla. Prosječna najviša dnevna temperatura u srpnju je 33,5 °C.Najviša dnevna temperatura je bila 48 °C u predgrađu Atene, u Elefsini, a najniža je bila -5,8 °C u Nea Philadelphiji.