GRUPNO PUTOVANJE

Varaždin i Trakošćan

Jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje sa posjetom baroknom gradu i najvećem središtu sjeverne Hrvatske - Varaždinu te dvorcu Trakošćan koji je nastao još u 13. stoljeću.

Grad Varaždin je najveći grad sjeverne Hrvatske a možda i najljepše mjesto kontinentalne Hrvatske. Prekrasan barokni grad koji osim staroga grada može se podičiti očuvanim vilama iz stila baroka, rokokoa i secesije te na taj način svaki čovjek koji dođe u Varaždin ostane zatečen ljepotom samoga grada. Osim Varaždina na ovom izletu doživjet će te i ljepote srednjovjekovnog dvorca Trakošćana koji prema legendi ovdje se nalazio još u doba Antike.


Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Slijedi ugodna vožnja prema VARAŽDINU – „gradu anđela i Beču u malom“. Po dolasku, slijedi odlazak u STARI GRAD koji je stoljećima bio središte feudalne uprave, a danas ugošćuje zbirke Gradskog muzeja te Stalnu postavu Kulturnopovijesnog odjela. Razgled Muzeja u pratnji kustosa. Nakon razgleda, slijedi susret s lokalnim turističkim vodičima i obilazak barokne jezgre grada - gradske palače poznatih obitelji (Patačić – Puttar, Erdödy, Drašković…), zgrada HNK, župna crkva sv. Nikole (zaštitnika grada Varaždina), Lisakova kula, gradska vijećnica, Katedrala varaždinske biskupije, varaždinsko groblje ...Kraće slobodno vrijeme te nastavak prema TRAKOŠĆANU – biseru Hrvatskog Zagorja, gdje ćemo razgledati dvorac obitelji Drašković. Nastao krajem 13.st. dvor Trakošćan se prvi puta spominje 1334., a u posjed obitelji Drašković dolazi u 16.st. (samostalno razgledavanje dvorca jer Muzej Dvor Trakošćan nije u mogućnosti organizirati stručno vodstvo – grupa će se podijeliti u 3 manje grupe s ulaskom u razmaku od 10-ak minuta). Po završetku razgleda dvora slobodno vrijeme za šetnju oko jezera. U dogovoreno vrijeme vrijeme povratak prema Zagrebu gdje se dolazak očekuje u ranim večernjim satima.

 

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI IZNOSI: NA UPIT

 

 

 

U program putovanja je uključeno

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
  • licenciranog turističkog pratitelja/voditelja putovanja tijekom putovanja
  • ulaznicu za dvor Trakošćan
  • razgled Varaždina u pratnji lokalnih vodiča
  • ulaznicu u Muzej Stari grad i razgled Stalne postave Kulturnopovijesnog odjela uz stručno vodstvo
  • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzija
  • troškove organizacije i prodaje izleta
  • osiguranje jamčevine

 

 

 

U program putovanja nije uključeno

  •  sadržaje koji se fakultativno nadoplaćuju i nisu obavezni dio programa

 

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.