Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Zapadna obala SAD-a – Grand Tour

TRENUTNO NEMA AKTUALNIH POLAZAKA

San Francisco, Santa Barbara, Los Angeles, San Diego, Las Vegas Tematski zabavni parkovi Universal Studios Hollywood, Disneyland i SeaWorld San Diego Nacionalni parkovi Joshua Tree, Grand Canyon i Bryce Canyon Legendarna cesta Route 66 i kalifornijska dužobalna cesta Highway 1 Hooverova brana i poznati lasvegaški outlet Las Vegas Premium Outlets North Palača Hearst Castle, Antelope Canyon, Monument Valley i Horseshoe Bend

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

 • 07.-22.08.2020.
 • 23.10.-07.11.2020.
 • 09.-24.01.2021.
 • 10.-25.04.2021.

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – SAN FRANCISCO

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u San Francisco u večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

 

2. dan SAN FRANCISCO

Doručak. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD a. Jako je turističko središte s više od 26 milijuna turista godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (uz doplatu). Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem – cable carom (uz doplatu), šetnju kroz Kinesku četvrt, kupovinu suvenira ili posjet i boravak na poznatom Pieru 39. Noćenje.


3. dan HIGHWAY 1 – HEARST CASTLE

Doručak. Vožnja kalifornijskom dužobalnom cestom (Highway 1) u smjeru Los Angelesa. Zaustavit ćemo se na najljepšim vidikovcima gdje cesta prolazi tik uz ocean. S lijeve strane spuštaju se litice, s desne strane zapljuskuju oceanski valovi. Cesta je dovršena 1934. u duljini od 1 055 km. William Randolph Hearst (1863. – 1951.) bio je američki biznismen, medijski magnat i političar. Nazivaju ga i ocem žutog tiska. Hearstova palača građena je od 1919. do 1947. godine kao zajednički projekt arhitektice Julije Morgan i samoga W. Hearsta. Obiluje brojnim prostorijama, eksponatima, umjetninama i nadasve dobrom pričom. Posjet palači (uz doplatu). Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.


4. dan SANTA BARBARA – MALIBU – VENICE BEACH – SANTA MONICA

Doručak. Santa Barbara je grad blage mediteranske klime i španjolskog kolonijalnog izgleda, grad u kojem ćemo se prisjetiti vremena i protagonista istoimene televizijske sapunice. Malibu je poznat kao mjesto u kojem svoj dom imaju Leonardo di Caprio, Miley Cyrus, Jack Nicholson, Bruce Willis, Jennifer Aniston, Paris Hilton, Britney Spears, Halle Berry, Angelina Jolie, Brad Pitt, Charlie Sheen, Mel Gibson i brojni drugi. Venice Beach je najljepša plaža Kalifornije i mjesto radnje brojnih filmova. Razgled najzvučnijih gradića s plažama okončat ćemo u Santa Monici, na Promenadi i na poznatome molu – Santa Monica Pier. Naš hotel nalazi se na širem području Los Angelesa. Smještaj u sobe. Noćenje.


5. dan LOS ANGELES

Doručak. Razgled Los Angelesa počinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije (Pico House – ulica Olvera – stanica Union) i Downtowna (Gradska vijećnica – trg Pershing – koncertna dvorana Walt Disney – katedrala Gospe od anđela), pa odlazak do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje nagrada Oscar. Beverly Hills je gradić u kojem žive slavni i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Noćenje.


6. dan UNIVERSAL STUDIOS HOLLYWOOD ILI DISNEYLAND

Doručak. Današnji dan predviđen je za zabavu na američki način. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (uz doplatu), središte hollywoodske filmske industrije i zabavnu prijestolnicu Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od malobrojnih mjesta na kojima će nam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Ako niste zainteresirani za svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland (uz doplatu) ili susjedni adrenalinski zabavni park Disney California Adventure Park (uz doplatu). Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni muzej Getty. Noćenje.


7. dan SAN DIEGO

Doručak. Vožnja uz Tihi ocean uz bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del Coronado u kojem je Marylin Monroe 1959. god. snimala Neki to vole vruće. Nastavljamo razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (uz doplatu) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – peta Avenija. Dolazak u hotel u okolici San Diega i smještaj u sobe. Noćenje.


8. dan SEAWORLD SAN DIEGO ILI SAN DIEGO ZOO

Doručak. Preporučujemo odlazak u tematski vodeni zabavni park SeaWorld San Diego (uz doplatu). Uživat ćemo u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, obići polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti… Ako niste zainteresirani za morski svijet, preporučujemo odlazak u svjetski poznat zoološki vrt – San Diego Zoo (uz doplatu). Životinje obitavaju u nastambama koje oponašaju njihova prirodna staništa. Ovaj zoološki vrt jedan je od najznačajnijih zooloških vrtova u kojima se radi i na medicinski potpomognutoj oplodnji životinjskih vrsta koje su ugrožene i pred izumiranjem. Noćenje.


9. dan NACIONALNI PARK JOSHUA TREE

Doručak. Napuštamo Kaliforniju i upućujemo se prema saveznim američkim državama Arizoni, Utahu i Nevadi. Nacionalni park Jošuino drvo prostire se kroz pustinje Colorado i Mojave u južnoj Kaliforniji i dom je najvećem broju primjeraka te vrste. Drvo zapravo nije drvo nego biljka iz obitelji agava koje ponekad može izgledati drvoliko. Park obiluje tim neobičnim endemskim pustinjskim drvećem što izdaleka sliči ljudima s podignutim rukama u zraku. Nazvan je po biblijskom, starozavjetnom proroku Jošui. Jošuino drvo je vrsta juke koja raste u suhom dijelu američkog jugozapada. Zaustavljamo se na vidikovcima Hidden Valley, Jumbo Rocks i Skull Rock. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.


10. dan ROUTE 66

Doručak. Vozimo se legendarnom cestom Route 66 koja je još davne 1926. kao prva transkontinentalna autocesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Posjetit ćemo Oatman, nekadašnji rudarski gradić autentične kaubojske scenografije i podružiti se s njegovim neobičnim „stanovnicima“ – burrosima. U Peach Springsu, sjedištu rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako danas žive prastanovnici Amerike. Nastavljamo vožnju na istok do Seligmana, tipičnog gradića na Route 66. Tijekom vožnje do Velikog kanjona proći ćemo nekoliko klimatsko-vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.


11. dan NACIONALNI PARK GRAND CANYON – HORSESHOE BEND

Doručak. Nacionalni park Veliki kanjon najznačajniji je i najposjećeniji nacionalni park SAD-a, grandiozno djelo tektonskih poremećaja i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 446 km toka rijeke. Širok je od 6,5 do 29 km, a dubok i preko 1 800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na otprilike 2 500 m nadmorske visine, dok je južni rub oko 365 m niži. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. Mogućnost helikopterskog leta (uz doplatu) iznad Velikoga kanjona. Vožnja do najfotografiranije točke na rijeci Colorado - Horseshoe Benda - meandra u obliku konjske potkove. I sami ćemo fotografirati rijeku Colorado. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.


12. dan GLEN CANYON – ANTELOPE CANYON – MONUMENT VALLEY

Doručak. Odlazak na vidikovac s kojeg ćemo fotografirati branu i hidrocentralu Glen Canyon na rijeci Colorado. Preporučujemo posjet misterioznom Kanjonu antilopa (uz doplatu), najljepšem skrivenom tjesnacu u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Kanjon antilopa ultimativno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Dolina spomenika sa svojim crvenim monolitima najprepoznatljiviji je krajolik Divljeg zapada koji je poslužio kao kulisa brojnim western filmovima. Mogućnost vožnje džipovima do indijanskog sela sa zaustavljanjem na usputnim vidikovcima (uz doplatu). Noćenje.


13. dan NACIONALNI PARK BRYCE CANYON – LAS VEGAS

Doručak. Nacionalni park Bryce kanjon najljepši je i najznačajniji nacionalni park iz skupine Pet najvećih nacionalnih parkova u Utahu (Utah's Mighty Five National Parks). Poseban je po bezbrojnim šiljcima (hoodoos) od crvenog vapnenca koje je oblikovala voda i erozije tla. Zaustavljanje na najboljim vidikovcima Inspiration Point, Sunrise Point i Sunset Point. Slijedi vožnja do Las Vegasa, najvećeg grada savezne američke države Nevade i prijestolnice zabave SAD-a. Panoramska vožnja i razgled znamenitosti središnjeg lasvegaškog bulevara – The Strip. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodna večer za osobne programe i otkrivanje brojnih sadržaja Grada grijeha te cjelonoćnu zabavu. Noćenje.


14. dan LAS VEGAS

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Mogućnost odlaska na Hooverovu branu i u kupovinu u outlet Las Vegas Premium Outlets North. Danas za njega kažu da je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boom town u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje, da nije ni postojao na početku 20. stoljeća. Zadnjih deset godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkoga gradskog središta. Zabavite se šetnjom mnogobrojnim hotelima i casinima: Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom… Ispred nekih hotela uprizorene su pomorske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i mnoge druge zanimljivosti. Noćenje.


15. dan LAS VEGAS – CALICO

Doručak. Slobodno prijepodne za osobne programe. Odlazak iz Las Vegasa u pravcu Los Angelesa. Zaustavljanje u gradu duhova Calicu, bivšem rudarskom naselju a danas turističkoj atrakciji koja izgleda kao kulisa nekog filma. Nastavak vožnje do losanđeleske zračne luke i prijava na letove. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.


16. dan ZAGREB

Dolazak u veću zračnu luku gdje presjedate na let za Zagreb. Dolazak u zagrebačku zračnu luku u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI:

Termin putovanja: Smještaj u dvokrevetnoj sobi
07.-22.08.2020. 23.280 kn
23.10.-07.11.2020. 18.040 kn
09.-24.01.2021. cijena uskoro
10.-25.04.2021. cijena uskoro

 

SVI POLASCI SU GARANTIRANI
CIJENA SE NE POVEĆAVA U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA
DORUČCI U HOTELIMA UKLJUČENI U ARANŽMAN
VOĐENJE TURE NA HRVATSKOM JEZIKU

 

 

U program putovanja je uključeno

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu
 • 14 noćenja s doručkom u hotelima i motelima turističke kategorije (ekvivalent europske 3*)
 • prijevoz klimatiziranim vozilom - autobus, kombi, minivan (vrsta vozila ovisi o broju putnika u grupi)
 • voditelja putovanja za vrijeme boravka u SAD-u i sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u nacionalne parkove
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje odgovornosti.

 

U program putovanja nije uključeno

 • pristojbe zračnih luka: 3.900 kn (obavezna doplata)
 • izdavanje američke vize: 160 USD (u kunskoj protuvrijednosti)
 • paket putnog osiguranja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 7.400 kn
 • ulaznice i dodatne sadržaje
 • javni prijevoz
 • osobnu potrošnju

 

Cijene ulaznica i dodatnih sadržaja – plaćanje kod prijave

 • preporučujemo doplatu za paket ulaznica (890 kn):
  • krstarenje brodom zaljevom San Francisca do mosta Golden Gate i Alcatraza s tumačenjem na engleskom jeziku (snimljeno tumačenje)
  • vožnja turističkim tramvajem (cable car) u San Franciscu
  • ulaznica za palaču Hearst Castle – Grand Rooms Tour
  • posjet nosaču zrakoplova USS Midway u San Diegu
  • napušteni rudarski gradić Calico (grad duhova)
 • tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (ulaznica + transferi): 1.190 kn
 • tematski zabavni park SeaWorld San Diego (ulaznica + transferi): 800 kn
 • helikopterski let iznad nacionalnog parka Veliki kanjon (rezervacija termina + let 45 min + transferi): 2.520 kn
 • vođena tura Kanjonom antilopa (ulaznica, vožnja džipom, vodič Navajo, naknade i napojnica): 950 kn
 • vođena tura Dolinom spomenika (Monument Valley Backcountry Tour, 2,5 h): 690 kn

Cijene ulaznica i dodatnih sadržaja – plaćanje na licu mjesta

 • tematski zabavni park Disneyland: od 104 USD, od 98 USD djeca do 9 g.
 • poznati Zoološki vrt u San Diegu (1-day Pass Plus Ticket): 92,80 USD, 82,80 USD djeca do 11 g.
 • predstava u Las Vegasu: cijena ovisi o predstavi i dostupnim mjestima

 

Napomena

 

Plaćanje

Pri prijavi se uplaćuje minimalno 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 60 dana do polaska na putovanje. Po uplati predujma dobit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Uplate se vrše na žiroračun agencije internet bankarstvom ili univerzalnim nalogom za plaćanje (u poslovnicama FINA-e, banke ili pošte). Mogućnost jednokratnog i obročnog plaćanja kreditnim i debitnim karticama


Dokumenti

Pri prijavi se agenciji dostavljaju preslika putovnice (stranica sa slikom) i preslika američke vize ako putnik već ima vizu, tj. kada mu viza bude izdana. Navedene preslike dostavljaju se agenciji na adresu e-pošte: info@svijetputovanja.hr


Putno osiguranje

Preporučujemo paket putnog osiguranja. Zatražite više informacija u agenciji.


Trebate pomoć oko izdavanja vize?

Za ovo putovanje hrvatski državljani moraju imati američku vizu. Ako putnik želi asistenciju kod apliciranja za izdavanje američke vize, asistencija podrazumijeva ispunjavanje online obrazaca i rezervaciju termina. Usluga asistencije iznosi 250 kn. Asistencija nije obavezna i svaki putnik može samostalno aplicirati za američku vizu. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj na poveznici https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/nonimmigrant-visas-hr/


Program

Mogućnost organiziranja pretprograma (ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka programa naše ture) ili postprograma (nakon što završi naša tura ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu). Mogućnost prilagodbe postojećeg programa individualnim planovima i željama. Za grupice veličine već od 10 osoba možemo složiti posebni program po želji grupe i u terminu koji grupa želi (privatno putovanje).


Zrakoplovne kompanije i planirani letovi

Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines. Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 30 dana prije datuma polaska na putovanje


Planirani letovi:

LH1727 ZAG MUC 13:40 14:45 / LH458 MUC SFO 16:20 18:55
LH451 LAX MUC 18:45 14:35+1
LH6006 FRA ZAG 15:55 17:15


Opći uvjeti poslovanja.

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju, tj. uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.