Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Zapadna obala SAD-a

12 dana, polasci: 11.10., 27.12.2023.; 10.04.2024.

Putovanje zapadnom obalom SAD-a pruža nevjerojatnu priliku za istraživanje, avanturu i upoznavanje raznolikosti ove regije. Od svjetski poznatih gradova poput Los Angelesa i San Francisca do prirodnih čuda poput Grand Canyona i nacionalnih parkova poput Yosemitea, putovanje zapadnom obalom SAD-a pruža nevjerojatno iskustvo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sarajevo
Venecija
Toskana

Program putovanja

 

VRIJEDNOST VIŠE

 • MALE GRUPE
 • BEZ SKRIVENIH TROŠKOVA
 • ISKUSNI VODITELJI PUTOVANJA
 • VOĐENJE NA HRVATSKOM JEZIKU
 • SADRŽAJNI PROGRAMI I KVALITETNA IZVEDBA
 • DORUČCI U HOTELIMA UKLJUČENI U ARANŽMAN
 • FIKSNA CIJENA KOJA SE NE POVEĆAVA U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA

 

1. dan     Zagreb – Los Angeles

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone losanđeleske zračne luke (LAX) dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel na širem području Los Angelesa i smještaj u sobe. Noćenje.

 

2. dan     Los Angeles

Doručak. Razgled Los Angelesa otpočinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije i Downtowna pa odlazak do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada Oscar. Beverly Hills je gradić u kojem žive slavni i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa okončat ćemo u Santa Monici, na Promenadi u Trećoj ulici. Noćenje.

 

3. dan     Universal Studios Hollywood ili Disneyland ili Disney California

Doručak. Današnji dan predviđen je za zabavu na američki način. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (uz doplatu), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od malobrojnih mjesta na kojima će nam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Ako niste zainteresirani za svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland Park (uz doplatu) ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure Park (uz doplatu). Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni Muzej Getty. Noćenje.

 

4. dan     San Diego

Doručak. Vožnja uz Tihi ocean uz bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del u kojem je Marylin Monroe 1959. god. snimala Neki to vole vruće. Nastavljamo razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (preporučeni skup ulaznica) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – 5. avenija. Dolazak u hotel na širem području San Diega i smještaj u sobe. Noćenje.

 

5. dan     SeaWorld San Diego ili San Diego Zoo

Doručak. Preporučujemo odlazak u zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego (uz doplatu). Uživat ćete u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, obići polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti. Ako vas ne privlači svijet mora i oceana, preporučujemo odlazak u svjetski poznati sandiješki zoološki vrt San Diego Zoo (uz doplatu). San Diego Zoo je među najvećima i najznačajnijima u svijetu (reprodukcija i uzgoj rijetkih i ugroženih vrsta). Navečer krećemo prema saveznim američkim državama Arizoni i Nevadi. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

6. dan     Nacionalni park Joshua Tree – Route 66

Doručak. Nacionalni park Joshua Tree obiluje neobičnim, endemskim pustinjskim drvećem što iz daljine sliči na čovjeka s podignutim rukama u zraku. Zaustavljamo se kod Hidden Valley i Skull Rock. Legendarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. U Peach Springsu, sjedištu indijanskog rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako žive prastanovnici Amerike. Dan ćemo završiti posjetom Seligmanu, tipičnom gradiću na Route 66. Tokom današnjeg dana prolazimo nekoliko klimatsko-vege-tacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

7. dan     Nacionalni park Grand Canyon – Las Vegas

Doručak. Nacionalni park Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je od 180 m do 29 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2400 m nadmorske visine, a južni na 2100 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO‑ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let (uz doplatu). Po dolasku u Las Vegas panoramska vožnja po Stripu. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

8. dan     Las Vegas / Cjelodnevni izlet Horseshoe Bend i Antelope Canyon

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo cjelodnevni izlet Horseshoe Bend i Antelope Canyon (uz doplatu) ili, u vlastitom aranžmanu, outlet Las Vegas North Premium Outlets. Las Vegas je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje - da nije ni postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom. Ispred hotela zbivaju se gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Noćenje.

 

9. dan     Nacionalni park Death Valley (Dolina smrti)

Doručak. U svitanje novog dana naći ćemo se na Dante's View, stijeni s koje se vidi nacionalni park Dolina smrti. Razgled: Zabriskie Point – Badwater – Artist Drive – pustinjska oaza Furnace Creek – pješčane dine. Badwater je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na –86 m ispod razine mora. Dolina smrti nalazi se u Kaliforniji, duga je 225 km, široka 8 do 24 km i po površini je najveći na-cionalni park SAD-a (ne računamo Aljasku i Havaje). Nenastanjena je zbog visokih temperatura zraka (do 57 °C) i suše (oko 56 mm oborina godišnje). Vegetacija je oskudna (slanjače). Znatan dio površine prekriven je naslagama soli. U 19. st. rudario se boraks. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

10. dan    petak          San Francisco

Doručak. Nastavak vožnje prema San Franciscu. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti... Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks. Dolazak u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

 

11. dan    San Francisco

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. Ako ste planirali posjetiti zatvor Alcatraz, ulaznicu kupite nekoliko mjeseci ranije na stranici www.cityexperiences.com Prije same kupovine posavjetujte se s agencijom oko vremena posjeta, tj. oko predviđenog vremena transfera u zračnu luku. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

P.S. Ukoliko želite produljiti boravak u San Franciscu za nekoliko dana, nudimo vam tu mogućnost.

 

12. dan    Zagreb

Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

   
18.10.-29.10.2023. 3.300 €
(24.863,85 kn)
27.12.2023.-07.01.2024. 3.600 €
(27.124,20 kn)
10.04.-21.04.2024. 3.300 €
(24.863,85 kn)

 

U program putovanja je uključeno

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – Los Angeles i San Francisco – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 10 noćenja s doručkom u hotelima turističke kategorije 3* u dvokrevetnoj sobi:
  • Los Angeles – šire područje Los Angelesa
  • San Diego – šire područje San Diega
  • Joshua Tree ili okolica
  • Williams ili okolica
  • Las Vegas – centralna avenija The Strip ili Downtown
  • Modesto, Turlock ili okolica
  • San Francisco – šire područje San Francisca 
 • prijevoz autobusom, kombijem ili osobnim automobilom – vrsta vozila ovisi o broju putnika u grupi
 • voditelja putovanja za vrijeme boravka u SAD-u na hrvatskom jeziku
 • sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u nacionalne parkove, jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti.

 

 

U program putovanja nije uključeno

 • ESTA-ino odobrenje: 21 USD

 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 750 € (5.650,88 kn) – obavezna doplata ako osoba spava sama!

 • preporučeni skup ulaznica, fakultativne i dodatne sadržaje te osobnu potrošnju.

   

Napomena

Preporučeni skup ulaznica

 • posjet nosaču zrakoplova USS Midway u San Diegu
 • krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca do ispod čuvenog mosta Golden Gate i oko otočića Alcatraza sa snimljenim tumačenjem na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku
 • vožnja poznatim turističkim tramvajem cable carom u San Franciscu.

Cijena preporučenog skupa ulaznica: 110 € (828,80 kn)

 

 Fakultativni sadržaji

 • tematski zabavni park Universal Studios Hollywood: 155 € (1.167,85 kn)
 • zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego: 145 € (1.092,50 kn)
 • helikopterski let iznad nacionalnog parka Grand Canyon: 360 € (2.712,42 kn)
 • cjelodnevni izlet Horseshoe Bend i Antelope Canyon: 335 € (2.524,06 kn)
 • dodatni dan boravka u Las Vegasu (četvrtak) i let do San Francisca (petak): 150 € (1.130,18 kn)
 • 1, 2 ili više dodatnih dana u San Franciscu: 150 € (1.130,18 kn) po osobi i po danu.

 

Dodatni sadržaji

 • tematski zabavni park Disneyland ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure: 149 USD
 • tematski zabavni park Disneyland i adrenalinski zabavni park Disney California Adventure: 209 USD
 • Zoološki vrt u San Diegu (1-Day Pass PLUS – Any Day Adult): 72 USD (online kupovina)
 • show predstava u Las Vegasu (cijena ovisi o predstavi i dostupnim mjestima): 50 – 200 USD.

 

Što još možemo učiniti za vas

 • GATE-TO-GATE. U transfernoj zračnoj luci putnika se čeka i prioritetno sprovodi do zrakoplova.
 • SELF-DRIVE. Putnici dobiju osobni automobil i voze se po programu putovanja i uputama voditelja.
 • VIP CLIENTS. Privatna tura s voditeljem putovanja.
 • LUXURY HOTELS. Centralno pozicionirani hoteli visoke kategorije 4* ili 5*.
 • BUSINESS CLASS. Zrakoplovne karte poslovnog razreda na interkontinentalnim letovima.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama).

 

Prilikom rezervacije se uplaćuje polovica iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije dva mjeseca do polaska na putovanje. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od dva mjeseca do polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana.

 

Dokumenti

Presliku putovnice (stranica sa slikom) šaljete agenciji na adresu e-pošte: info@svijetputovanja.hr

 

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena na upit u agenciji.

 

ESTA

Hrvatski državljani koji nemaju važeću američku vizu moraju se registrirati u elektronički sustav za odobravanje putovanja. Registracija se obavlja online najkasnije 30 dana prije planiranog putovanja. Potrebna je putovnica s ugrađenim računalnim čipom (biometrijska putovnica) i kreditna kartica. Hrvatski državljani koji imaju važeću američku vizu ne moraju se registrirati u ESTA-i. Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 625,00 kn (82,95 €) po osobi. Agencijska asistencija nije obavezna; to znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u. Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/

 

COVID-19

Od 12. svibnja 2023. godine Sjedinjene Američke Države ukinule su potrebu dokazivanja o potpunoj cijepljenosti protiv COVID-19 radi putovanja u SAD. Više informacija na stranicama američkog nadležnog tijela: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel-during-covid19.html

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za SAD informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Program

Mogućnost organiziranja pretprograma (ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu ili s našom grupom do početka programa naše ture) ili postprograma (nakon što završi naša tura ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu). Mogućnost prilagodbe postojećeg programa individualnim planovima i željama. Za grupice veličine već od 8 osoba možemo složiti posebni program po želji grupe i u terminu koji grupa želi (privatno putovanje).

 

Zrakoplovne kompanije i planirani letovi

Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines. Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 15 dana prije datuma polaska na putovanje. Planirani letovi (mjesna vremena):

 

 

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju, tj. uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

 

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja

1

 

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut

Putovanje je zajamčeno (garantirano) u svakom objavljenom terminu putovanja.