Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Krstarenje

Krstarenje Kvarnerskom obalom i otocima

Opatija – Krk – Rab – Zadar – Molat ili Olib – (Ilovik) Lošinj – Cres – Opatija

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž obale i otoka. Opustite se i dozvolite kapetanu i posadi da potpuno preuzmu brigu o Vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkvi i povijesnih zanimljivosti otoka…

Cijena 2636 HRK po osobi

Polasci

 • Tjedni polasci subotom od polaska 24.4. sve do polaska 2.10.

Program putovanja

 

Ruta KL1 – Kvarner Bay of Islands – sezona 2021.

Tjedni polasci subotom od polaska 24.4. sve do polaska 2.10.

 

Subota: Opatija – otok Krk (R)

Polazak iz opatijske luke u 13:00h s ručkom na brodu. Plovidba prema Krku, najvećem jadranskom otoku, uz pauzu za kupanje u kristalno čistom moru. Ovaj otok diči se nizom živopisnih mjesta i sela, divljim stijenama nadvijenim nad more te brojnim skrivenim uvalama i gotovo nepoznatim plažama dostupnim samo s morske strane. Noćenje je u gradu Krku gdje samostalno možete uživati u brojnim barovima i restoranima.

 

Nedjelja: otok Krk – otok Rab (D, R)

Nakon doručka nastavak krstarenja prema otoku Rabu, poznatom i kao “otok ljubavi”. Po dolasku, priključite se vođenoj turi (uključena na Premium Superior i Premium brodovima) kako biste vidjeli srednjovjekovne zidine unutar kojih se kriju crkveni tornjevi i palače, kamenite ulice i stari gradski trgovi. Iskoristite priliku i uživajte u uličnim izložbama slika brojnih anonimnih autora koji ovdje izlažu svoje radove. Ne propustite čuvenu “Rapsku tortu” (recept je tajni, degustacija je uključena na Premium Superior i Premium brodovima). Ukoliko Vam ostane slobodnog vremena preporučamo i šetnju do Kamenjaka i uživanje u prekrasnom zalasku sunca. Noćenje u gradu Rabu.

 

Ponedjeljak: otok Rab – Zadar (D, R)

Jutarnja plovidba s Raba prema Zadru duž otoka Paga te stanka za kupanje na otočiću Maun. Po dolasku u Zadar mogućnost fakultativnog razgleda grada s vodičem (uključeno na Premium Superior i Premium brodovima). Stoljećima je grad bio dalmatinska metropola, a danas je centar regije. Grad je poznat po bogatom povijesnom naslijeđu svjetskog značenja, vidljivog na svakom koraku: rimski forum iz 1 stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9 stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada Zadra, moćne gradske zidine sa reprezentativnom lukom i gradskim vratima iz 16. stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe. U gradu Zadru nalaze se brojni restorani smješteni u samom centru, a od posebne su važnosti „Morske orgulje“ i svjetlosna instalacija „Pozdrav suncu“. Noćenje u Zadru.

 

Utorak: Zadar – otok Molat ili Olib (D, R, Kapetanska večera)

Rani polazak prema otoku Molat ili Olib (ovisno o raspoloživim mjestima za pristajanje u mjesnim lučicama). Otok Molat nalazi se na sjevernoj strani zadarskog arhipelaga. Mir, tišina, jedva nekoliko kućica čine ovaj otok privlačnim i udaljenim od turističke buke. Olib, sličan Molatu, savršeno je mjesto za odmor duše i tijela. Uživajte u mirnoći ovog malog otoka. Otok, naseljen još od antičkog doba, diči se prekrasnim pješčanim plažama i povijesnim ostavštinama. Kapetanska večera na brodu (uključeno na Premium Superior i Premium brodovima) i noćenje.

 

Srijeda: otok Molat ili Olib – Ilovik – otok Lošinj (D, R)

Nakon doručka i jutarnjeg kupanja, nastavljamo krstarenje i kratko stajemo na Iloviku – mirnom otočiću znanom kao “otok cvijeća”. Nastavak putovanja u smjeru Malog Lošinja, jednog od najpopularnijih otoka na sjevernom Jadranu zahvaljujući mnoštvu borovih šumica i čistom moru. Mali Lošinj pripada skupini mjesta s najvećim brojem sunčanih dana u godini. Uronite u večernju vrevu na gradskoj rivi, prošetajte do Miomirisnog vrta ili obližnjeg pitoresknog gradića Veli Lošinj. Noćenje u Malom Lošinju.

 

Četvrtak: otok Lošinj – otok Cres (D, R)

Nakon jutarnjeg kupanja nastavljamo plovidbu prema otoku Cresu. Ovaj izduženi otok prekriven je hrastovima i borovim šumama, vinogradima i plantažama maslina. Nekoć su Cres i Lošinj bili jedan otok, ali su ih stari Rimljani razdvojili prokopavši kanal na najužem dijelu. Noćenje je u luci tipičnog, srednjovjekovnog grada Cresa.

 

Petak: otok Cres – Opatija (D, R)

Nakon doručka krećemo prema Opatiji. Uživajte u spektakularnom pogledu s mora na poznatu Opatijsku rivijeru. Dolazak u luku predviđen je u popodnevnim satima. Odmah nakon dolaska postoji mogućnost razgleda Opatije s vodičem na engleskom jeziku (uključeno na Premium Superior brodovima). Prošetajte poznatom šetnicom Franza Josepha (lungomare) do brojnih opatijskih kafića i restorana ili do obližnjeg ribarskog mjestašca Volosko – poznatom po najboljim ribljim restoranima u regiji ali i u Hrvatskoj. Posljednju noć svakako rezervirajte za oproštajnu zabavu sa svojim novim prijateljima.

 

Subota: Opatija (D)

Nakon doručka ostaju još samo riječi “do skorog viđenja”. Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!

 

LEGENDA: D – doručak, R – ručak

 

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h

Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona:

Tip kabine / Datum polaska 24.4., 2.10. 1.5., 8.5., 15.5., 22.5., 25.9. 29.5., 5.6., 18.9. 12.6., 28.8., 4.9., 11.9. 19.6., 14.8., 21.8. 26.6., 3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7., 7.8.
  Premium
  Gornja/glavna paluba
4.875 5.365 5.815 6.490 6.940 7.200
  Premium
  Donja paluba
4.650 5.065 5.325 6.040 6.490 6.675
  Traditional Ensuite
  Gornja/glavna paluba
3.415 3.825 4.350 5.025 5.400 5.625
  Traditional Ensuite
  Donja paluba
3.190 3.600 3.825 4.615 5.025 5.250
  Traditional
  Gornja/glavna paluba
2.965 3.265 3.750 3.975 4.275 4.575
  Traditional
  Donja paluba
2.775 3.115 3.415 3.600 3.900 4.165

 

Tip kabine / Datum polaska 15.5.; 25.9. 22.5., 29.5. 5.6., 12.6.; 11.9., 18.9. 14.8.; 4.9.
  Premium Superior
  Gornja/glavna paluba
6.150 6.675 7.465 7.990
  Premium Superior
  Donja paluba
5.815 6.115 6.940 7.465

Napomene: cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama. Za dobivanje točne cijene potrebno je kontaktirati agenciju.

 

U program putovanja je uključeno

 • krstarenje brodom prema odabranoj ruti
 • smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak i ručak u tri slijeda)

U program putovanja nije uključeno

 • obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi i tjednu
 • parking u luci – cca 75 – 115 kn dnevno (Opatija, na upit)

Napomena

Popusti:

 • djeca mlađa od 10 g. -50%
 • odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30% (limitirana raspoloživost)

 

Doplate:

 • jednokrevetna kabina: +50% na cijenu smještaja u dvokrevetnoj kabini. (Osim na polascima u niskoj sezoni 10.4., 17.4., 24.4.; 2.10., 9.10., 16.10.) – limitirana raspoloživost jednokrevetnih kabina bez doplate
 • obnova bračnih zavjeta ili drugi poseban događaj: od 1.125 kn (po paru) – uključuje ceremoniju obnove zavjeta koju obavlja kapetan, potvrdu, šampanjac, poklon
 • ulaznice u Nacionalne parkove: cijene variraju od 75-205 kn ovisno o sezoni i parku koji se posjećuje (plaćanje na licu mjesta)

 

Fakultativne doplate za Traditional i Traditional Ensuite brodove (već uključene u ostale kategorije):

 • dodatak za engleski doručak: 300 kn po osobi tjedno – uključuje: 2 jaja, slaninu, rajčice i gljive ili voće & jogurt ili slično (regularni kontinentalni doručak uključen u cijenu krstarenja uključuje: kavu, čaj, mlijeko,čašu soka, žitne pahuljice, kruh, raznovrsne namaze – maslac, med, pekmez, sir; dnevni dodaci poput šunke i sira, kuhanih jaja, kobasica, salama i slično…)
 • kapetanska večera: 190 kn po osobi – mogućnost izbora ribljeg ili mesnog menija – specijalitet broda
 • dodatni ručnici: na brodovima Traditional i Traditional Ensuite gosti dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je unajmiti za 25 kn, a ručnike za plažu za 40 kn tjedno/po ručniku.
 • dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 115 kn po osobi/tjedno – dnevno pospremanje kabine, promjena posteljine i ručnika sredinom tjedna

 

Opisi kategorija brodova:

TRADITIONAL – drveni brodovi, kabine sa umivaonikom i krevetima na kat. Zajednički tuš/WC, klimatizirani salon. Kabine nemaju klimu. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

TRADITIONAL ENSUITE – drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, većinom kreveti na kat, klimatizirane kabine i salon. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

PREMIUM – brodovi čeličnih trupva sa modernim tradicionalnim izgledom. Nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, a kabine su veličine 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj putovanja (osim KL1), jednodnevni izlet, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

PREMIUM SUPERIOR – brodovi nedavno izgrađeni kao mini deluxe brodovi, koji imaju sličnu udobnost, ali su malo manji – duljine 38 do 41 m. Klimatizirane kabine imaju veličinu od 8 do 14 m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj na brodu, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Važne napomene:

 • kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube
 • kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.
 • zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.
 • organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.
 • preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Uvjeti otkazivanja:

 • od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije polaska 1.500 kn po osobi – nepovratna akontacija
 • 29-22 dana – akontacija + 25% preostalog iznosa
 • 21-15 dana – akontacija + 50% preostalog iznosa
 • 14-0 dana – 100% iznosa

 

Doplata za izmjenu imena – 150 kn po osobi

Doplata za izmjenu termina – 150 kn po osobi – vrijedi samo ako se promjena izvrši do 30 dana prije rezerviranog odlaska, u protivnom se primjenjuju redoviti uvjeti otkaza

 

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku