KRSTARENJE

Krstarenje Kvarnerskom obalom i otocima

Ruta KL1 Opatija – Krk – Rab – Zadar – Molat ili Olib – (Ilovik) Lošinj – Cres – Opatija

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž obale i otoka. Opustite se i dozvolite kapetanu i posadi da potpuno preuzmu brigu o Vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkvi i povijesnih zanimljivosti otoka…Program putovanja

 

Ruta KL1 – Kvarner Bay of Islands – sezona 2024.

 

Subota: Opatija – otok Krk (R)

Polazak iz opatijske luke u 13:00h s ručkom na brodu. Plovidba prema Krku, najvećem jadranskom otoku, uz pauzu za kupanje u kristalno čistom moru. Ovaj otok diči se nizom živopisnih mjesta i sela, divljim stijenama nadvijenim nad more te brojnim skrivenim uvalama i gotovo nepoznatim plažama dostupnim samo s morske strane. Noćenje je u gradu Krku gdje samostalno možete uživati u brojnim barovima i restoranima.

 

Nedjelja: otok Krk – otok Rab (D, R)

Nakon doručka nastavak krstarenja prema otoku Rabu, poznatom i kao “otok ljubavi”. Po dolasku, priključite se vođenoj turi (uključena na Premium Superior i Premium brodovima) kako biste vidjeli srednjovjekovne zidine unutar kojih se kriju crkveni tornjevi i palače, kamenite ulice i stari gradski trgovi. Iskoristite priliku i uživajte u uličnim izložbama slika brojnih anonimnih autora koji ovdje izlažu svoje radove. Ne propustite čuvenu “Rapsku tortu” (recept je tajni, degustacija je uključena na Premium Superior i Premium brodovima). Ukoliko Vam ostane slobodnog vremena preporučamo i šetnju do Kamenjaka i uživanje u prekrasnom zalasku sunca. Noćenje u gradu Rabu.

 

Ponedjeljak: otok Rab – Zadar (D, R)

Jutarnja plovidba s Raba prema Zadru duž otoka Paga te stanka za kupanje na otočiću Maun. Po dolasku u Zadar mogućnost fakultativnog razgleda grada s vodičem (uključeno na Premium Superior i Premium brodovima). Stoljećima je grad bio dalmatinska metropola, a danas je centar regije. Grad je poznat po bogatom povijesnom naslijeđu svjetskog značenja, vidljivog na svakom koraku: rimski forum iz 1 stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9 stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada Zadra, moćne gradske zidine sa reprezentativnom lukom i gradskim vratima iz 16. stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe. U gradu Zadru nalaze se brojni restorani smješteni u samom centru, a od posebne su važnosti „Morske orgulje“ i svjetlosna instalacija „Pozdrav suncu“. Noćenje u Zadru.

 

Utorak: Zadar – otok Molat ili Olib (D, R, Kapetanska večera)

Rani polazak prema otoku Molat ili Olib (ovisno o raspoloživim mjestima za pristajanje u mjesnim lučicama). Otok Molat nalazi se na sjevernoj strani zadarskog arhipelaga. Mir, tišina, jedva nekoliko kućica čine ovaj otok privlačnim i udaljenim od turističke buke. Olib, sličan Molatu, savršeno je mjesto za odmor duše i tijela. Uživajte u mirnoći ovog malog otoka. Otok, naseljen još od antičkog doba, diči se prekrasnim pješčanim plažama i povijesnim ostavštinama. Kapetanska večera na brodu (uključeno na Premium Superior i Premium brodovima) i noćenje.

 

Srijeda: otok Molat ili Olib – Ilovik – otok Lošinj (D, R)

Nakon doručka i jutarnjeg kupanja, nastavljamo krstarenje i kratko stajemo na Iloviku – mirnom otočiću znanom kao “otok cvijeća”. Nastavak putovanja u smjeru Malog Lošinja, jednog od najpopularnijih otoka na sjevernom Jadranu zahvaljujući mnoštvu borovih šumica i čistom moru. Mali Lošinj pripada skupini mjesta s najvećim brojem sunčanih dana u godini. Uronite u večernju vrevu na gradskoj rivi, prošetajte do Miomirisnog vrta ili obližnjeg pitoresknog gradića Veli Lošinj. Noćenje u Malom Lošinju.

 

Četvrtak: otok Lošinj – otok Cres (D, R)

Nakon jutarnjeg kupanja nastavljamo plovidbu prema otoku Cresu. Ovaj izduženi otok prekriven je hrastovima i borovim šumama, vinogradima i plantažama maslina. Nekoć su Cres i Lošinj bili jedan otok, ali su ih stari Rimljani razdvojili prokopavši kanal na najužem dijelu. Noćenje je u luci tipičnog, srednjovjekovnog grada Cresa.

 

Petak: otok Cres – Opatija (D, R)

Nakon doručka krećemo prema Opatiji. Uživajte u spektakularnom pogledu s mora na poznatu Opatijsku rivijeru. Dolazak u luku predviđen je u popodnevnim satima. Odmah nakon dolaska postoji mogućnost razgleda Opatije s vodičem na engleskom jeziku (uključeno na Premium Superior brodovima). Prošetajte poznatom šetnicom Franza Josepha (lungomare) do brojnih opatijskih kafića i restorana ili do obližnjeg ribarskog mjestašca Volosko – poznatom po najboljim ribljim restoranima u regiji ali i u Hrvatskoj. Posljednju noć svakako rezervirajte za oproštajnu zabavu sa svojim novim prijateljima.

 

Subota: Opatija (D)

Nakon doručka ostaju još samo riječi “do skorog viđenja”. Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!

 

LEGENDA: D – doručak, R – ručak

 

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h

  

Cijena u EUR po osobi na bazi 7 polupansiona u dvokrevetnoj kabini:

Tip kabine / Datum polaska 11., 18.05.2024
05.10.2024

01., 08.06.2024
28.09.2024

15.06.2024
6.,13.,20., 27.07.2024
10.,17.,24.,31.08.2024
7., 28.09.2024
 
Premium Superior

Gornja/glavna paluba

1150 1400 1500
Premium Superior

Donja paluba

1000 1150 1250 
Premium

Gornja/glavna paluba

1000 1150 1250
Premium

Donja paluba

850 1050 1100
Traditional Ensuite

Gornja/glavna paluba

700 850 900
Traditional Ensuite

Donja paluba

600 750 850

 

Prilikom rezervacije uplaćuje se BESPOVRATNI DEPOZIT u iznosu 250 EUR po osobi.

Preostali iznos uplaćuje se najkasnije mjesec dana prije polaska. 

 

 

U program putovanja je uključeno

  •  krstarenje brodom prema odabranoj ruti (napomena: ime broda će se znati najkasnije 7 dana prije putovanja)

  •  smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak i ručak u tri slijeda)

  • ostale usluge navedene pod opisom kategorije broda.

U program putovanja nije uključeno

  • obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 60 EUR po osobi i tjednu

  • parking u luci (na upit) – od 12 eur dnevno u Opatiji

Napomena

Opisi i slike kategorija brodova:

  

TRADITIONAL ENSUITE – drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, većinom kreveti na kat, klimatizirane kabine i salon.


Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, neograničena voda, besplatan Wi-Fi
(primjeri brodova – slike: LABRADOR, NIKOLA, LOPAR, ADONIS, DALMATINAC, DALMATINKA, KALIPSA, TOMA…)

 

Primjeri slika brodova - KLIKNITE

 

PREMIUM – brodovi čeličnih trupova sa modernim tradicionalnim izgledom. Nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, a kabine su veličine 8 do 14 m2. (primjeri brodova – slike: ANTONELA, DALMATIA, DIONIZ, JADRANSKA KRALJICA, EOS, LEONARDO, MERIDIJAN, MORENA…)

 

Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj putovanja na engleskom jeziku, jedna vođena tura - razgled sa vodičem, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Primjeri slika brodova - KLIKNITE

 

PREMIUM SUPERIOR – brodovi nedavno izgrađeni kao mini deluxe brodovi, koji imaju sličnu udobnost, ali su malo manji – duljine 38 do 41 m. Klimatizirane kabine imaju veličinu od 8 do 14 m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. (primjeri brodova – slike: DREAM, MAJESTIC, MOONLIGHT, OLMISSUM, PARADIS, SEAGULL, SPALATO…)

 

Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj na brodu na engleskom jeziku, tri vođene ture - razgled sa vodičem,  svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Primjer slika brodova - KLIKNITE

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30% (limitirana raspoloživost)

 

Doplate:

– jednokrevetna kabina: +50% na cijenu smještaja u dvokrevetnoj kabini

– obnova bračnih zavjeta ili drugi poseban događaj: od 150 EUR (po paru) – uključuje ceremoniju obnove zavjeta koju obavlja kapetan, potvrdu, šampanjac, poklon

– ulaznice u Nacionalne parkove: cijene variraju od 10 - 35 EUR ovisno o sezoni i parku koji se posjećuje (plaćanje na licu mjesta)

 

Fakultativne doplate za Traditional Ensuite brodove (već uključene u ostale kategorije):

– dodatak za engleski doručak: 40 EUR po osobi tjedno – uključuje: 2 jaja, slaninu, rajčice i gljive ili voće & jogurt ili slično (regularni kontinentalni doručak uključen u cijenu krstarenja uključuje: kavu, čaj, mlijeko, čašu soka, žitne pahuljice, kruh, raznovrsne namaze – maslac, med, pekmez, sir; dnevni dodaci poput šunke i sira, kuhanih jaja, kobasica, salama i slično…)

– kapetanska večera: 30 EUR po osobi – mogućnost izbora ribljeg ili mesnog menija – specijalitet broda

– dodatni ručnici: na brodovima Traditional Ensuite gosti dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je unajmiti za 3 EUR, a ručnike za plažu za 5 EUR tjedno/po ručniku.

– dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 50 EUR po osobi/tjedno – dnevno pospremanje kabine, promjena posteljine i ručnika sredinom tjedna

 

Važne napomene:

– kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube

– kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 
Prilikom rezervacije uplaćuje se BESPOVRATNI DEPOZIT u iznosu 250 EUR po osobi. Preostali iznos uplaćuje se najkasnije mjesec dana prije polaska.


Uvjeti otkazivanja:

– od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije – nepovratna akontacija

– 29-22 dana – akontacija + 25% preostalog iznosa

– 21-15 dana – akontacija + 50% preostalog iznosa

– 14-0 dana – 100% iznosa

Doplata za izmjenu imena – 20 EUR po osobi

Doplata za izmjenu termina – 20 EUR po osobi – vrijedi samo ako se promjena izvrši do 30 dana prije rezerviranog odlaska, u protivnom se primjenjuju redoviti uvjeti otkaza

 

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

 

Last minute  Pogledajte i ostala putovanja u ponudi

NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.