GRUPNO PUTOVANJE

Srednja i južna Dalmacija

Petodnevno autobusno učeničko putovanje kroz srednju i južnu Dalmaciju te posjet Hvaru i Braču.

Autobusno putovanje kroz srednju i južnu Dalmaciju je putovanje koje je u potpunosti prožeto kulturno-povijesnom tematikom. Tijekom putovanja posjetit ćemo brojna mjesta i gradove koji su od povijesnog značaja ne samo za Hrvatsku već i za cijelu Europu. Između ostalih posjetit ćemo Split - drugi po veličini grad u Hrvatskoj te Dubrovnik - jedan od gradova koji je poznat u svjetskim okvirima.Program putovanja

 

1.dan ZAGREB – SPLIT – MAKARSKA

Polazak autobusom iz Pregrade ispred škole u ranim jutarnjim satima. Slijedi ugodna vožnja autocestom u smjeru Dalmacije i SPLITA. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak do središta SPLITA – DIOKLECIJANOVE PALAČE, jednog od najbolje sačuvanih spomenika rimskoga graditeljstva na svijetu koji se nalazi na UNESCO-ovom popis svjetske baštine. Careva je palača bila sagrađena kao spoj luksuzne vile - ljetnikovca i rimskog castruma, podijeljenoga na četiri dijela dvjema glavnim ulicama. Ulaskom s rive, kroz Mjedena vrata krećemo kroz Dioklecijanove podrume, a potom do carskog trga- PERISTILA, u Vestibulu ćemo poslušati dalmatinsku klapu, obići krstionicu (nekadašnji Jupiterov hram) i katedralu SVETOG DUJE koja je u 4.stoljeću bila mauzolej cara Dioklecijana. Kroz Srebrna vrata bacit ćemo pogled na splitski pazar, a onda Cardo ulicom odšetati do Sjevernih - Zlatnih vrata i dotaknuti palac Grgura Ninskog. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kavu, sladoled te nastavak puta prema jugu i MAKARSKOJ, gdje slijedi prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje sa okolinom i hotelom. Večera. Zabava prema dogovoru. Noćenje.


2.dan MAKARSKA – DUBROVNIK – MAKARSKA

Doručak. Odlazimo na izlet u DUBROVNIK, renesansnu perlu Jadrana i grad zaštićen UNESCO-om. Po dolasku, razgledati ćemo grad u pratnji lokalnog vodiča; VRATA OD PILA – STRADUN – ONOFRIJEVA ČESMA – SAMOSTAN MALE BRAĆE – PALAČA SPONZA – CRKVA Sv. VLAHA – KATEDRALA – ARSENAL – KNEŽEV DVOR – ORLANDOV STUP – GRADSKE ZIDINE… slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, kupovinu suvenira... Nakon ručka u gradu, slijedi povratak prema Makarskoj i hotelu. Ostatak poslijepodneva slobodan za kupanje, odmor …Večera. Zabava prema dogovoru. Noćenje.


3.dan MAKARSKA - HVAR I BRAČ - MAKARSKA

Doručak i odlazak brodom na cjelodnevni izlet na otoke BRAČ I HVAR. Ukrcaj na brod u Makarskoj, te odlazak na izlet do dva bisera Jadranskog mora; otoka BRAČA i HVARA. Brod kreće iz luke ujutro u 09:00h, i nastavlja prema JELSI (ili Vrbovskom) na otoku Hvaru. Put do Jelse traje oko 1:45h te se uplovljava u luku i zadržava se 1h. Tijekom putovanja bezalkoholno piće za osvježenje. Nakon toga brod isplovljava i ide prema BOLU na otoku Braču. Na putu prema Bolu bit će nam poslužen ručak po izboru (riba ili piletina) te salata kao prilog. Nakon što brod stigne u Bol tu ostaje 3h,a u međuvremenu imat ćemo priliku razgledati grad i okupati se na slavnoj pješčanoj plaži ZLATNI RAT. Povratak brodom prema mjestu polazišta, gdje izlet završava oko 18:00 sati. Povratak u hotel. Večera. Zabava prema dogovoru. Noćenje.


4.dan MAKARSKA – DOLINA NERETVE (METKOVIĆ) - MAKARSKA

Doručak. Vožnja autobusom prema Metkoviću i dolini Neretve. U mjestu Vid posjetit ćemo Arheološko nalazište Narona uz stručno vođenje kustosa. Potom krećemo u fotosafari neretvanskim lađama rječicom Norin koja teče ispod samog antičkog lokaliteta, i to u pratnji gusara – animatora u trajanju cca 1,5 sat. Zastajemo na otočiću, gdje ćemo se okušati u tradicionalnim igrama ovog kraja…nastavak vožnje lađama do restorana Lopoč na obali rijeke. Ručak i zabava uz živu glazbu neretvanskih gusara. Povratak u hotel. Večera. Zabava do kasno u noć. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.


5.dan MAKARSKA – OMIŠ (RADMANOVE MLINICE) – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prema želji grupe, posjet svetištu Vepric na izlazu iz Makarske. Vožnja do OMIŠA, povijesnog gradića slavne gusarske povijesti, odakle se pruža kanjon Cetine uzvodno u dužini od cca 8 km do RADMANOVIH MLINICA. Slijedi Cetina rafting, izlet koji ćete pamtiti po nekoliko sati čiste zabave, adrenalina i prekrasnog okoliša. Cijeli Cetina rafting izlet se sastoji od tri dijela: na prvom ćete imati priliku vježbati tehniku zaveslaja dok prolazite jednostavnijim brzacima i prolazima. Nakon toga slijedi dinamični dio za vrijeme kojeg ćete doživjeti rafting u punom sjaju. Kako bi vam vratili adrenalin u normalu, a istodobno dodatno poradili na apetitu, slijedi zadnji dio koji nije ništa manje zabavan. Izlet završava kod Radmanovih mlinica, lokalnog restorana na otvorenom koji je smješten u originalnom okruženju starog mlina, a tamo ćemo imati i ručak. Po završetku ručka, kraće slobodno vrijeme, a potom polazak prema Zagrebu, kamo stižemo u kasnijim večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja licenciranim za prijevoz djece
 • Licenciranog turističkog pratitelja/voditelja putovanja tijekom putovanja i sve razglede prema programu
 • Smještaj u višekrevetnim sobama u hotelu 3* u Makarskoj na bazi 4 polupansiona
 • Ulaznicu za Arheološki muzej Narona uz stručno vodstvo
 • Vožnju neretvanskim lađama (fotosafari) u pratnji gusara
 • Ručak u restoranu Lopoč na Neretvi
 • Ručak u restoranu u Dubrovniku
 • Cjelodnevni izlet brodom na Brač i Hvar uz ručak na brodu
 • Rafting na Cetini uz instruktore i svu potrebnu opremu
 • Ručak u restoranu Radmanove mlinice na Cetini
 • Razgled grada Splita u pratnji lokalnog vodiča
 • Razgled grada Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča
 • Troškove pedagoške pratnje prema Pravilniku u provedbi školskih izleta i ekskurzija
 • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju nesreće ili bolesti
 • Troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

 

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za objekte koje su od osobnog interesa putnika
 • ulaznice za disco-club u Makarskoj (prema odabiru kluba, ukoliko se naplaćuju)
 • sve što nije navedeno pod rubrikom „Cijena aranžmana uključuje“

Napomena

Program je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.

Last minute  NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.