Vransko jezero| Zadar| Šibenik| Dalmacija| učeničko putovanje
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Lika i Sjeverna Dalmacija

Školsko putovanje u Liku i sjevernu Dalmaciju je putovanje koje je izrazito edukativno za učenike. Posjeta nacionalnom parku svakako je dodatna vrijednost ovoga programa.

Četverodnevno putovanje kroz Liku i sjevernu Dalmaciju je putovanje koje učenicima približiti lik i djelo Nikole Tesle. Tijekom putovanja upoznat će njegovo rodno mjesto i vidjet kako je njegova magija započela. Osim toga upoznat će se solanom u Ninu te čuvenim Dalmatinskim gradovima Šibenikom i Zadrom. Uz obilje dobre zabave i edukacije ovo je svakako jedno od omiljenih učeničkih putovanja.

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1.dan ZAGREB – SMILJAN MC NIKOLA TESLA – NP PAKLENICA – ZADAR

Polazak autobusom ispred škole u ranim jutarnjim satima. Slijedi ugodna vožnja autocestom u smjeru Like i Gospića do SMILJANA, gdje ćemo posjetiti muzej i MC Nikole Tesle uz stručno vođenje. Razgled muzeja koji sakuplja, čuva, stručno obrađuje, istražuje te prezentira građu vezanu za život i djelo svjetski poznatog znanstvenika. Po završetku razgleda, nastavak puta prema NP PAKLENICA, jednom od najzanimljivijih krških područja Hrvatske. Paklenica se prostire na južnim obroncima Velebita, a na relativno malom području susreće se iznimno bogat i raznolik biljni i životinjski svijet. U kanjonu Velike Paklenice nalazi se kompleks tunela iskopanih u stijeni podno litica visokih do 400 metara. Slijedi predavanje u trajanju od cca 45 minuta do sat vremena u Podzemnom gradu Paklenice. Nakon predavanja kraće slobodno vrijeme za samostalni obilazak Nacionalnog parka. Nastavak puta prema ZADRU. Smještaj u hotel i sobe. Slobodno vrijeme do večere. Noćenje.


2.dan SOLANA NIN - ZADAR

Doručak. Odlazak u Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad. Kratki obilazak grada – CRKVA SV.KRIŽA (najmanja katedrala na svijetu), kip slavnog biskupa GRGURA NINSKOG...Osim što je Nin ponaznat i kao kolijevka hrvatske kulture, poznat je i kao grad soli. Posjet MUZEJU i KUĆI SOLI gdje ćete vidjeti eksponate vezano uz solanu i samu sol. Povratk u ZADAR te u pratnji lokalnog vodiča upoznat ćemo sve ljepote ovog sjevernojadranskog grada, od povijesnih građevina poput CRKVE SV. DONATA I FORUMA, SV. ŠIMUNA, CRKVE SV. MARIJE sa stalnom izložbom crkvene umjetnosti (poznatija kao Zlato i srebro Zadra), KATEDRALE SV. STOŠIJE, CRKVA SV. KRŠEVANA, TRGA PET BUNARA i sl., do modernih građevina poput glasovitih MORSKIH ORGULJA uz koje je zasvijetlio Pozdrav Suncu (djelo arhitekta Nikole Bašića).

 

3.dan ŠIBENIK – SOKOLARSKI CENTAR – GOSPODARSKO IMANJE ROCA - ZADAR

Nakon doručka odlazak prema ŠIBENIKU. Po dolasku - sastanak s lokalnim vodičem te šetnja srednjovjekovnom jezgrom Krešimirova grada: KATEDRALA SV. JAKOVA – pod zaštitom UNESCO-a, GRADSKA VIJEĆNICA, REKTOROVA VIJEĆNICA, TRG 4 BUNARA – iz doba Venecijanaca, TVRĐAVA SV. MIHOVILA... Kraće slobodno vrijeme za šetnju šibenskim uličicama do polaska prema SOKOLARSKOM CENTRU gdje ćemo se upoznati sa načinom života tih nebeskih letača. Odlazak prema gospodarskom imanju ROCA – osim što su poznati kao izletničko odredište poznati su i kao proizvođač pršuta i drugih suhomestnatih prozvoda. Nakon ručka i slobodno vremena na imanju povratak prema Zadru. Dolazak u hotel, večera, noćenje.


4.dan VRANSKO JEZERO – RIZVAN CITY – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela te odlazak prema PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO, ornitološkom rezervatu. U pratnji stručnog vodstva šetnja drvenom poučnom stazom uz obalu jezera te promatranje i fotografiranje ptica. Nastavak puta prema pustolovno-izletničkom centru RIZVAN-CITY, smještenog u prekrasnoj prirodi podvelebitskog sela. Po dolasku slijedi dobrodošlica uz kratko upoznavanje od strane vodielja centra o destinaciji I doživljajima koje nudi. Na raspolaganju su adrenalinski park, zip line, divovska ljuljačka, penjanje na umjetnu stijenu, streličarenje te posebna atrakcija – ljudski stolni nogomet. U kasnijim popodnevnim satima povratk prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje u večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja licenciranim za prijevoz djece
 • Licenciranog voditelja tijekom putovanja
 • Smještaj u dvokrevetnim/višekrevetnim sobama u hotelu 3*** u Zadru na bazi 3 polupansiona
 • Troškove pedagoške pratnje prema Pravilniku u provedbi školskih izleta i ekskurzija
 • Ulaznicu za MC Nikola Tesla uz stručno vodstvo
 • Ulaznicu i prezentaciju u NP Paklenica uz stručno vodstvo
 • Razgled grada Šibenika u pratnji lokalnog turističkog vodiča
 • Ulaznicu i stručno vodstvo u Sokolarskom centru
 • Ulaznicu i stručno vodstvo u Muzeju/solani Nin
 • Razgled grada Zadra u pratnji lokalnog turističkog vodiča
 • Ulaznicu i stručno vodstvo u PP Vransko jezero
 • Ručak i obilazak gospodraskog imanja Roca
 • Ulaznicu u pustolovni-izletnički centar Rizvan city koji uključuje adrenalinski park, zip line, penjanje na umjetnu stijenu, ljudski stolni nogomet, streličarstvo
 • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 • Troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

 

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za objekte koje su od osobnog interesa putnika
 • sve što nije navedeno pod rubrikom „Cijena aranžmana uključuje“

 

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.