GRUPNO PUTOVANJE

Munchen-Prag-Bratislava

Maturalno putovanje autobusom u prelijepe gradove srednje Europe te boravak u tim gradovima uz razglede.Hradčany, Karlsplatz i brojne druge znamenitosti, dovoljan su razlog za posjet tim destinacijama

Sedmodnevno putovanje autobusom kroz ljepote srednje Europe te posjet i razgled fantastičnih gradova kao što su Prag i Munchen. Tijekom boravka na putovanju osim povijesnih znamenitosti posjetit ćemo i znamenitosti novijeg datuma kao što su Allianz Arena u Munchenu ili Zoo vrt u Pragu. Također, za one koji vole tehniku tu je i grad Mlada Boleslav gdje se nalazi tvornica Škode.



Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – MUNCHEN

Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Putovanje preko Ljubljane i Salzburga uz usputna stajanja po potrebi. Po dolasku u München - razgled bavarske metropole: MARIENPLATZ, FRAUENKIRCHE, RESIDENZ PALACE, SREDNJEVJEKOVNI HOFBRAUHAUS, BAVARSKI PARLAMENT, KRALJEVSKA PALAČA, OPERA, FELDERRNHALLE. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon slobodnog vremena organiziran je posjet Tehničkom muzeju u Munchenu – najvećem tehničkom muzeju na svijetu kojeg godišnje posjeti 1.5 milijuna ljudi. Muzej se prostire na 6 katova. Osnovan je 1903. godine, a njegovo puno ime glasi Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik. Muzej je smješten na malome otoku na rijeci Isar. Bez obzira koliko vas zanimaju povijest, znanost ili tehnologija, sigurno ćete pronaći nešto za sebe u nekoj od prostorija, od podruma pa sve do šestoga kata. Budući da je u ovom muzeju izloženo oko 28.000 eksponata iz 50 različitih područja prirodnih znanosti i tehnologije, sigurno će netko naći za sebe nešto zanimljivo. Smještaj u hostel. Večera. Noćenje.


2. dan MUNCHEN (ALLIANZ ARENA) - PRAG

Doručak. Nakon doručka odlazak prema ALLIANZ ARENI – domu slavnog Bayerna. Gradnja Allianz Arene započela je polaganjem kamena temeljca 21. listopada 2002., a završena dvije i pol godine kasnije - 30. travnja 2005. godine.
Prve utakmice odigrane su krajem svibnja 2005. godine. S obzirom da je Allianz Arena dom dvama klubovima - Bayernu i TSV-u 1860 München, prvo je odigrana utakmica TSV 1860 - Nürnberg, a zatim su se sučelili Bayern i reprezentacija Njemačke. Tako golemo zdanje bilo je pravi mali graditeljski poduhvat. Ukupan kapacitet iznosi 71.137 gledatelja, u što su uključene i lože. U goleme garaže može stati 9.800 automobila, dok se u samom stadionu nalazi još 1200 parkirališnih mjesta. Čarobna školjka oko stadiona ima površinu od 66.500 kvadratnih metara, a zanimljivo je da je nije potrebno čistiti, s obzirom da je građena od materijala kojeg ispire kiša. Osvijetljeno je oko 25.500 kvadrata ovojnice, što je sasvim dovoljno da bi promatrač imao dojam da je cijeli stadion osvijetljen. Izrada stadiona koštala je 340 milijuna eura. Obilazak Arene te nakon obilaska ukrcaj u autobuse i odlazak prema Pragu. Dolazak u Prag – smještaj u hotel. Večera. Mogućnost odlaska u večernji izlazak. Noćenje.


3. dan PRAG

Doručak. Nakon doručka odlazak u centra grada u pratnji turističkog pratitelja: NOVÉ MĚSTO: VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ – Crkva sv. Marije Snježne – Narodni muzej – Mustek – Na Prikope – Celetna - STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ – Starogradska vijećnica - spomenik Janu Husu - Crkva Sv. Nikole – Palača Kinsky – kuća Štorch - Stavovsko kazalište – Crkva Naše Gospe ispred Tyna – Prašna Brana - Náměstí Republiky - Obecní dům …U blizini se nalazi i muzej voštanih figura koji ćemo i posjetiti i pogledati kako izgledaju poznate ličnosti iz Češke i Svjetske kulture i povijesti. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka nastavljamo s razgledom ŽIDOVSKE ČETVRTI: Staronova sinagoga – židovsko groblje - Maiselova sinagoga – Visoka sinagoga – Pinkasova sinagoga – Klausova sinagoga – rodna kuća Franza Kafke – gradska Vijećnica – Klementinum i nacionalna biblioteka - Karlova ulica…Po završetku razgleda slobodno vrijeme i te odlazak u hotel.


4. dan PRAG

Doručak. Nakon doručka, slijedi posjet praškom zoološkom vrtu – ZOO Troja. Prostrani kompleks ZOO vrta, najsuvremeniji pristup gradnji staništa za životnije omogućuje doživjeti brojne egzotične vrste u njihovom prirodnom okolišu. Nakon ZOO-a povratak u centar grada te kratko slobodno vrijeme te nakon toga odlazak do Vltave– rijeke koja dijeli Prag na dva dijela. Ručak na brodu. Nakon ručka slobodno vrijeme u gradu te organizirani odlazak u hotel. Večera. Mogućnost odlaska u večernji izlazak. Noćenje.


5. dan PRAG

Doručak. Nakon doručka odlazak prema Pruhonicama i Aquapalace-u na cjelodnevni doživljaj i opuštanje u poznatom Praškom centru s bazenima. Tobogani, bazeni, bazeni s valovima neki su od motiva vezani uz Aquapalace. Nakon cjelodnevnog druženja odlazak prema hotelu. Večera. Mogućnost odlaska u večernji izlazak. Noćenje.


6. dan PRAG – MLADA BOLESLAV

Doručak. Nakon doručka odlazak u razgled u pratnji lokalnog vodiča- HRADČANY: LORETA – KRALJEVSKA PALAČA – KATEDRALA SV. VIDA…MALA STRANA: KARLOV MOST – MALOSTRANSKE NAMESTI…Nakon slobodnog vremena za ručak odlazak u grad Mladu Boleslav. Posjet muzeju i tvornici automobila Škoda u kojoj ćemo se upoznati s tradicijom i proizvodnjom automobila. Posjet je organiziran u pratnji stručne osobe. Povratak u Prag. Odlazak u hotel. Večera. Mogućnost odlaska u večernji izlazak. Noćenje.


7. dan PRAG - BRATISLAVA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te povratak prema Hrvatskoj. Tijekom povratka prema Hrvatskoj posjetiti ćemo i Slovačku prijestolnicu - Bratislavu. Razgled grada: BRATISLAVSKI DVORAC S PANORAMSKIM VIDIKOM NA GRAD, VRATA ST. MICHAELA, KONKATEDRALA SV. MARTINA, STARA VIJEĆNICA, PRIMACIJALNA PALAČA, SLOVAČKO NACIONALNO KAZALIŠTE. Slobodno vrijeme za ručak i aranžman od želja grupe. Nastavak putovanje prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: NA UPIT

 

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja
 • licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja i sve razglede prema programu
 • smještaj u hotelu 3*** u Pragu
 • smještaj u hotelu 3*** u Munchenu
 • sve izlete i ulaznice predviđene programom putovanja
 • ulaznicu za Allianz arenu
 • ulaznicu za Tehnički muzej u Munchenu
 • ulaznicu za muzej voštanih figura Grevin u Pragu
 • ulaznicu za cjelodnevni boravak u Aquaparku u Pruhonicama (Prag)
 • ulaznicu za ZOO u Pragu
 • dvosatna vožnja Vltavom s ručkom na brodu
 • ulaznicu za tvornicu Škode u Mladoj Boleslav
 • razgled Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
 • polica putnog zdravstvenog osiguranja
 • polica osiguranja od otkaza putovanja
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti

U program putovanja nije uključeno

 • Troškovi javnog gradskog prijevoza
 • Sve što nije izrijekom navedeno u rubrici “Cijena aranžmana uključuje“

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole

Last minute  



Pogledajte i ostala putovanja u ponudi

NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.