Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Pula i Brijuni

Jednodnevni izlet u Istru s posjetom Antičkoj Puli te prelijepom nacionalnom parku Brijuni.

Grad Pula je najveći grad istarskog poluotoka s bogatom povijesnom ostavštinom. Ono što je u Puli najvrijednije od povijesnih ostataka su ostaci iz Antičkih vremena u koje spada i čuvena Arena, Augustov hram te forum. Istra je svakako prelijepa u cijeloj svojoj površini no možda i najljepši dio Istre je nacionalni park Brijuni koji je svojom vegetacijom mjesto koje je u svako doba godine prelijepo za posjetiti.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Sarajevo
Venecija
Toskana

Program putovanja

 

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski kotar i Istru u pravcu Pule uz kraća usputna zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Pulu slijedi razgled najznačajnijih znamenitosti grada u pratnji lokalnog vodiča: posjet šestom po veličini sačuvanog amfiteatara u svijetu, dvojna vrata, ostatak rimskog kazališta, Danteov trg, bizantsku memorijalnu kapelu iz 6. st. Nastavak putovanja prema Fažani, slijedi ukrcaj na brodicu te plovidba do NP Brijuni, oaze veličanstvenog sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta. Brijunsko otočje izuzetan je spoj prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine. Na Brijunima je upisano gotovo 700 vrsta raslinja, oko 250 vrsta ptica, dok blaga mediteranska klima čini ovo mjesto ugodnim i ljekovitim. Krenuvši iz Fažane, gledana s palube, crta se zelenog otočja pretvara u Veliki Brijun, najveći od 14 otoka. Po dolasku razgled nacionalnog parka u trajanju cca. 3-4 sata. Vožnja turističkim vlakom prilikom koje se posjećuju od centra otoka udaljeni arheološki lokaliteti; zaljev Verige s ostacima rimske vile Rustica iz I st. st. n.e. i Bizantski kastrum u zaljevu Dobrika,kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive somalijske ovce, zebre, indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi.
Posjet arheološkom muzeju otoka smještenom u mletačkom kaštelu iz 16.st., te razgled male gotičke crkve Sv. Germana iz 15.st. sa stalnom izložbom kopija fresaka i glagoljskih spomenika Istre. Slijedi razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe, a potom slobodno vrijeme za odmor i razonodu. Poslijepodne povratak brodicom u Fažanu. Slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

 

U program putovanja je uključeno

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja licenciranim za prijevoz djece
  • licenciranog turističkog pratitelja prema programu putovanja / voditelja putovanja
  • razgled Pule u pratnji lokalnog vodiča
  • ulaznicu za NP Brijune koja uključuje vožnju brodom i vlakićem, razgled Brijuna
  • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
  • osiguranje od posljedice nesretnog slučaja/nezgode
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine, troškove organizacije i realizacije putovanja

 

 

U program putovanja nije uključeno

  • sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
  • ručak u restoranu –  u Puli ili Fažani

 

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.