GRUPNO PUTOVANJE

Safari Tunis

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu

Tunis je idealna destinacija za sve ljubitelje kombinacije klasičnog odmora na plaži uz more i avanture. Svijet Putovanja nudi Vam safari program Alibabina pustolovina, kroz koji ćete upoznati povijesne i prirodne atrakcije Tunisa iz nesvakidašnjeg ugla. Putnici će obići najveći sjevernoafrički otok, slano jezero, lokaciju snimanja Ratova zvijezda, kao i čuvenu oazu Vrata Sahare. Nazovite nas, ili posjetite naš ured u Zagrebu, iskoristite First minute ponudu i otputujte na odmor iz snova.


Cijena 3969 HRK 526,78 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

 • Polasci srijedom iz Ljubljane

Program putovanja

 

1. dan, LJUBLJANA – DJEBRA

Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnik, Ljubljana. Polijetanje zrakoplova i dvosatni let prema Djerbi. Slijetanje u zračnu luku Djerba Zarzis. Slijedi transfer i smještaj u hotelu El Mouradi 4*. Usluga all inclusive. Noćenje.


2. dan, DJEBRA

Dan namjenjen za odmor, kupanje, slobodno vrijeme, individualne fakultativne izlete ili razglede. Usluga all inclusive.


3. dan, IZLET PO OTOKU

Nakon doručka slijedi poludnevni izlet i obilazak največeg otoka sjeverne Afrike. Izlet započinje vožnjom prema krajnjem jugu gdje ćemo vidjeti starorimski nasip El Kantara, jedinu cestovnu poveznicu otoka s kopnom. Zatim nastavljamo prema selu Guellala, poznatom po lončariji, gdje možete otkriti tajnu čudesne deve, popeti se na najviši vrh na otoku i posjetiti muzej koji prikazuje tradicionalni način života. Slijedi obilazak sinagoge imenom El Ghriba, međunarodnoga hodočasničkog središta Židova. Izlet po otoku završava se na tržnici glavnoga grada Houmt Souk, gdje ćete imati priliku za slobodno vrijeme i okušati se u vještini cjenkanja. Povratak u hotel, ručak i slobodno vrijeme.


4. dan, DJEBRA

Dan namjenjen za odmor, kupanje, slobodno vrijeme, individualne fakultativne izlete ili razglede. Usluga all inclusive.


5. dan, DJEBRA – MATMATA – CHOTT EL JERID

Nakon ranog doručka krenut ćemo preko morskog tjesnaca kroz koji ćemo prijeći trajektom ili cestom preko rimskog nasipa. Slijedi vožnja pokraj ogromnih maslinika do gorja Matmata. Tamo ćemo posjetiti tradicionalnu trogloditsku berbersku kuću, gdje i danas neki Berberi žive u svojoj kulturi i jeziku. Nakon toga slijedi vožnja do najvećeg slanog jezera Tunisa, Chott El Jerid, gdje ćemo se nakratko zaustaviti, uživati u miješanju boja i otkriti tajnu pustinjskog cvijeta. Slijedi vožnja do mjesta Tozeur i smještaj u hotel. Nakon ručka (piće uz doplatu) slijedi pravi adrenalinski doživljaj (fakultativno, uz nadoplatu), vožnja do gorskih oaza Chebika i Tamerza, gdje ćemo vidjeti prekrasne kanjone i slapove među palmama, te off road vožnja kroz pustinju i obilazak kulisa filma Ratovi zvijezda. Povratak u Tozeur, večera i noćenje.


6. dan, TOZEUR - DOUZ - MATMATA - DJEBRA

Nakon doručka, vozimo se unutar same oaze, gdje ćemo upoznati lokalnu poljoprivedu, saznati sve o palmama datulja i nastaviti put. Slijedi obilazak povijesnog muzeja i posjet mini pustinjskom zoološkom vrtu (fakultativno,
uz nadoplatu). Zatim slijedi vožnja do mjesta Douz, oaze poznate pod nazivom “Vrata Sahare”, gdje počinju prave pješčane dine, koje ćete imati priliku iskusiti na vrlo poseban način, na leđima deve (fakultativno, uz nadoplatu). Nakon ručka (piće uz doplatu) nastavljamo put do gorja Matmata gdje ćemo obići podzemni hotel Sidi Driss (fakultativno, uz nadoplatu )koji je predstavljao kulisu za snimanje filma Ratovi zvijezda. U večernjim satima povratak na otok Djerbu, večera i noćenje.


7. dan, DJEBRA

Dan namjenjen za odmor, kupanje, slobodno vrijeme, individualne fakultativne izlete ili razglede. Usluga all inclusive.
8. dan, Djerba – Ljubljana
Prijevoz autobusom od hotela do zračne luke Djerba – Zarzis, poslijetanje zrakoplova prema Ljubljani. Slijetanje u zračnu luku Ljubljana.

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI (sezona 2020.):

SAFARI PROGRAM “ALI BABINA PUSTOLOVINA” 
I ODMOR NA OTOKU DJERBA
20.05. 10.06. / 23.09. 01.07. / 02.09. 22.06. / 12.08.
Dvokrevetna standard soba (1/2, 1/2+1, 1/2+2) 3.969 kn 4.189 kn 4.639 kn 5.169 kn
1. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 2.619 kn 2.619 kn 2.619 kn 2.619 kn
2. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 3.069 kn 3.139 kn 3.519 kn 3.589 kn
dijete 2-12 godina na osnovnom ležaju 3.219 kn 3.289 kn 3.819 kn 3.969 kn
jednokrevetna soba (1/1) 4.339 kn 4.569 kn 5.619 kn 5.919 kn

*Ultra first minute cjenik vrijedi do 31.01.2020. ili do popunjenosti kapaciteta.
NAPOMENA: 3. odrasla osoba plaća punu cijenu.
Minimalan broj prijavljenih za izvođenje programa: 10

 

U program putovanja je uključeno

 • avionsku kartu Ljubljana – Tunis (Djerba Zarzis) – Ljubljana s uključenim zrakoplovnim pristojbama,
 • asistenciju predstavnika na aerodromu,
 • autobusne transfere zračna luka – hotel – zračna luka,
 • 6 noćenja u hotelu El Mouradi 4* na osnovi all inclusive usluge, 1 noćenje u hotelu El Mouradi 4* i puni pansion u Sahari (Douz ili Tozeur),
 • asistenciju predstavnika / vodiča u Tunisu na slovenskom ili hrvatskom jeziku,
 • organizaciju putovanja i jamčevinu.

U program putovanja nije uključeno

 • Turističku taksu – plaćaju sve osobe iznad 12 godina – taksa se plaća na licu mjesta u hotelu – cijene: 3 TND (tuniška dinara) u hotelima 4* i 5*, 2 TND u hotelima 3* po osobi i noćenju,
 • paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od nezgode),
 • obroke drugačije od navedenih,
 • transfere,
 • fakultativne izlete i programe,
 • napojnice i ostale usluge koje nisu navedene u programu.

Napomena

 

Nadoplate za vrijeme safari programa (fakultativno, na licu mjesta):

 • jahanje deva (oko 15 EUR)
 • vožnja terenskim vozilima do gorskih oaza Chebika i Tamerza i off road vožnja terenkim vozilima do Ong Jmela (oko 45 EUR)
 • obilazak muzeja Dar Zamen, mini zoo vrt i podzemni hotel Sidi Driss (oko 15 EUR)

Važno:

 • polasci za otok Djerbu predviđeni su svake srijede iz Ljubljane 13.5.-30.9.2020.
 • zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu
 • rezervacije na 14 noćenja na upit
 • putovnica mora biti važeća najmanje 4 mjeseca od povratka sa putovanja
 • mogućnost plaćanja parkinga u zračnoj luci Jože Pučnika, Ljubljana po povlaštenoj cijeni: 280 kn/vozilo/8 dana; 450 kn/vozilo/15 dana (vrijedi isključivo za uplate preko agencije).
 • mogućnost transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb po cijeni od 350 kn po osobi za povratni transfer (garantirano za min. 6 prijavljenih osoba).
 • polasci nisu garantirani dok se ne ostvari dovoljan broj putnika. Za svaki garantirani polazak dobit ćete obavijest.
 • Negarantirani polazak uključuje mogućnost otkaza putovanja, promjene zračne luke ili datuma putovanja.

Napomene:

Agencija zadržava pravo izmjene određenih dijelova te izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim uvjetima i ostalim čimbenicima.

Za vrijeme smještaja u hotelu El Mouradi 4* usluga je na osnovi all inclusive usluge; za vrijeme safari programa usluga je na osnovi punog pansiona. Prilikom odlaska na safari gosti moraju napustiti svoje sobe i prtljagu uzeti sa sobom.

Fakultativne izlete i usluge organizira lokalna putnička agencija VLT. Za izvedbu ovog programa potrebno je minimalno 10 prijavljenih putnika. Vođenje je na hrvatskom ili slovenskom jeziku.


Opći uvjeti putovanja sastavni su dio ovog programa. Molimo cijenjene putnike da pročitaju uvjete prije potpisivanja ugovora.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana.

Vrijeme leta je podložno promjeni. Organizator zadržava pravo promjene grada i satnice povratka i polaska bez posebne odštete.

Organizator ne odgovara za zakašnjenje zrakoplova ni promjene u putovanju koje bi nastale zbog kašnjenja.

Molimo imati u vidu da je kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu slabija od Europske. Ako okolnosti onemogućuju smještaj u rezerviranom objektu, Organizator putovanja će Putnika smjestiti u drugi objekt jednake ili više kategorije od rezervirane.


Nevažeće putne isprave ne obavezuju Svijet putovanja d.o.o. te se primjenjuju Opći uvjeti putovanja organizatora.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH (www.mvp.hr).


Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. U slučaju kasnog dolaska zrakoplova (noću ili u ranim jutarnjim satima) gosti nemaju pravo na povrat jednog noćenja, pošto se broj noćenja ne mijenja. Za noćenje se smatra vrijeme od približno 11.00 do 11.00 sljedećeg dana (ovisno o kućnom redu). Treba uzeti u obzir da turistički aranžman započinje odlaskom zrakoplova i da u zrakoplovu svaki putnik u pravilu već dobije po jedan obrok. Isto važi i za rane odlaske iz hotela (npr. prije 8 sati ujutro). Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred put. Putnici će dobiti točan raspored leta najkasnije 3 dana pred polazak.


Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni (6., 7., 8. mj.) bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama.


Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova.
U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaske iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća. Prema međunarodnim pravilima gost je dužan napustiti hotelsku sobu do 12.00 sati (Većina hotela ima poseban prostor za odlaganje prtljage i preodjevanje.)

 NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.