Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Španjolska - Costa Brava i Azurna obala

Sedmodnevno putovanje autobusom i brodom u Š panjolsku te posjet Arlesu te arhitekturom bogatom gradu Avignonu. Završimo ljetne praznike zajedno na Costa Bravi te napravimo zajednički party

Costa Brava godinama slovi kao mjesto gdje je u kolovozu najbolja zabava. Ljeto, more i dobra zabava razlozi su za ovo maturalno putovanje. Tijekom putovanja osim Š panjolske posjetit ćemo i Azurnu obalu. Kada spomenemo Barcelonu, odmah nam na um dođe Messi, Rakitić i ostali nogometaši no Barcelona osim što je grad sporta jest i jedan od turistički najposjećenijih gradova u Europi. Tijekom posjeta Barceloni posjetit ćemo i čuvenu Ramblu, Gotičku četvrt i brojne druge znamenitosti.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Sarajevo
Venecija
Toskana

Program putovanja


1.dan ZAGREB – AZURNA OBALA

Polazak autobusom iz Zagreba ispred Mimare je u jutarnjim satima. Slijedi ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Francuskoj uz usputna zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku na Azurnu obalu slijedi posjet parfumeriji Galimard u mjestu EZE. Nastavljamo sa razgledom kneževine MONACO, LA CONDAMINE, MONTE CARLO. Sijedi panoramski razgled NICE “kraljice Azurne obale”. PROMENADE DES ANGLAIS, PLACE MASSENA, RUE MASSENA. Nastavljamo prema Cannesu. Razgled CANNESA. Šetnja BULEVAROM CROISETTE do PALAČE FILMSKOG FESTIVALA. Smještaj u hotel Smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.

 

2.dan AIX EN PROVANCE – ARLES – AVIGNON

Doručak. Nastavka putovanja prema Provansi. Razgled grada AIX EN PROVENCE – grada fontana i Paula Cezanna. Odlazak prema ARLESU - gradu u kojem je Van Gogh dijelio atelje s Paulom Gaughinom. Obilazak KONSTANTINOVIH TERMI – KRIPTOFORUMA – SPOMEN PROSTORA VAN GOGH – ROMANIČKE KATEDRALE SAINT TROPHIME I RIMSKE ARENE. Nastavljamo prema AVIGNONU - srednjovjekovnom središtu papinske vlasti (UNESCO), grada povijesti i umjetnosti. Razgled grada: PAPINSKA PALAČA (ulaznica u cijeni) iz 14. stoljeća – KATEDRALE NOTRE DAME DES DOMS – MALA PALAČA – GRADSKE ZIDINE….. Smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.

 

3.dan FIGUERAS – CALELLA

Doručak. Nastavak putovanja prema Figuerasu. Ovaj mali grad je rodno mjesto poznatog katalonskog slikara Dalija i mjesto u kome dominira crvena tvrđava sa kulom Torre Galatea sa redovima ogromnih bijelih jaja na vrhu. Slijedi posjet muzeju GALE I SALVADORA DALIA (ulaznica u cijeni). Nakon muzeja slijedi odlazak u pravcu Calelle. Smještaj u hotel. Slobodno poslije podne za osobne programe i kupanje. Večera. Odlazak u disco. Noćenje.

 

4.dan BARCELONA

Doručak. Razgled Barcelone autobusom i pješice: LA SAGRADA FAMÍLIA (ulaznica u cijeni), AVINGUDA DIAGONAL, CAMP NOU, PLAÇA D'ESPANYA, MONTJUÏC, ESTADI OLÍMPIC DE MONTJUÏC, POBLE ESPANYOL, MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA, FUNDACIÓ JOAN MIRÓ, PORT VELL, KOLUMBOV SPOMENIK, LAS RAMBLAS, BARRI GÒTIC, KATEDRALA SV. KRIŽA I SV. EULÀLIJE, PLAÇA CATALUNYA. Odlazak do Akvarija (ulaznica u cijeni) i nakon toga slobodno vrijeme u Barceloni do povratka u hotel. Večera. Odlazak u disco. Noćenje.

 

5.dan PARC GUELL – BARCELONA

Doručak. Raniji ručak. Odlazak PARKU GUELLU (ulaznica u cijeni) – posjet fascinantnim kreacijama vrtova i arhitektonskih oblika pod UNESCO zaštitom, također projekt genijalnog arhitekta Gaudija. Eusebi Guell je došao na ideju izgradnje naselja za bogate na rubu grada, u zelenilu, daleko od industrije i pripadnog zagađenja. Realizaciju je povjerio svom omiljenom arhitektu, Antoniju Gaudiju. Radi se o doista neobičnom mjestu, pa biste pri ulasku mogli pomisliti da ste došli na snimanje nekakve zanimljive bajke. Slobodno vrijeme u Barceloni. Preporučamo posjet Muzeju Picassa (ulaznica poklon agencije). Navečer je uživanje u ČAROBNIM FONTANAMA (ako su u funkciji). Odlazak u disco. Noćenje.

 

6.dan CALELLA – BARCELONA

Doručak. Ručak u hotelu. Odjava iz hotela odlazak prema Barceloni. Slobodno vrijeme u Barceloni do ukrcaja na brod za Civitavecchiu. Smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Isplovljavanje broda prema plovidbenom redu. Disco club gratis ulaz. Noćenje na brodu.

 

7.dan CIVITHAVECCIA – ZAGREB

Doručak i ručak na brodu. Uplovljavanje broda u talijansku luku. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokoturističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja
 • licenciranog voditelja putovanja/turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • prijevoz i noćenje na brodu na relaciji Barcelona – Civitavechia i smještaj u četverokrevetnim unutarnjim kabinama
 • prehranu na brodu 7. dan putovanja: doručak i ručak
 • 3 polupansiona (doručak i ručak ili večera) u hotelu *** u Calelli (višekrevetne sobe s TWC)
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu *** na Azurnoj obali (višekrevetne sobe s TWC)
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu *** u Provansi (višekrevetne sobe s TWC)
 • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzija
 • sve razglede prema programu putovanja uz stručno vodstvo
 • paket putnog osiguranja 
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznicu za muzej GALE I SALVADORA DALIA u Figueresu
 • ulaznicu za PARK GUELL
 • ulaznicu u SAGRADA FAMILIU
 • ulaznicu za AKVARIJ u Barceloni
 • ulaznicu PAPINSKU PALAČU u Avignonu
 • posjet Parfumeriji u EZU – gratis ulaz

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjecuju.

 

ŠPANJOLSKA

Španjolska (špa. España), službeno: Kraljevina Španjolska, suverena je europska država, po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Od 1986. godine članica je Europske unije.
Smještena na jugozapadu Europe, Španjolska zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.
Španjolska na sjeveru graniči s Francuskom i Andorom, na zapadu s Portugalom, te s britanskom kolonijom Gibraltar na jugu. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
Glavni grad Kraljevine Španjolske je Madrid. Grad s 3.155.359 stanovnika (Zajednica Madrida 5.964.143) smješten je u središtu Pirenejskog poluotoka. Drugi veći gradovi su Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza i Málaga.
Smještena na jugozapadu Europe, Španjolska zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.
Španjolska se nalazi u umjerenom pojasu, njen neujednačen reljef utječe na veliku klimatsku raznolikost. Često se za klimu Španjolske kaže da je sredozemna (mediteranska). Međutim, to je samo donekle točno jer samo priobalno područje istoka, jugoistoka i juga Španjolske ima sredozemnu klimu.
Španjolci su izrazito otvoreni i dobronamjerni prema ljudima. Gaje ogromnu ljubav prema domovini i kao takvi imaju neobično razvijenu svijest prema zagađenju svake vrste. Tako je u stanovništvu svakog dana sve više prisutna svijest o klimatskim promjenama koje se događaju na teritoriju na kojem obitavaju i u bližoj okolici.