Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Zeleni vir i Vražji prolaz, jednodnevni izlet

Polasci: TRENUTNO NEMA AKTUALNIH POLAZAKA

Cijena 190 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja

 

Polazak autobusa  ispred Glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma (južna strana) u  8:00 sati.  Upoznavanje s pratiteljem putovanja i dinamikom izleta. Vožnja autobusom prema „zelenom srcu Hrvatske“- Gorskom Kotaru do Skrada, naselja koje je već u 19. st. poznato kao klimatsko oporavilište i odmorište. Smješten je nad kanjonom u kojem se nalaze geomorfološki rezervati Zeleni vir i Vražji prolaz, prirodne atrakcije iznimne ljepote, za mnoge jedan od najljepših prizora u našoj zemlji. Autobusom ćemo doći do zeseoka Ložac odakle nastavljamo pješice puteljkom uz potok Curak do planinarskog doma “Zeleni vir”. Nakon kratkog odmora, laganim usponom popest ćemo se 800 m dugačkim kanjonom Vražjeg prolaza do spilje „Muževa hiša“. Kroz uski prolaz, širok oko dva metra, među stijenama visokim stotinjak metara, probija se gorski potok Jasle. Voda je milenijima izjedala kamen da bi prokročila ovaj prolaz koji zapanjuje snagom vodene stihije i divljinom vrletnih stijena. Nad njim na metalnim nosačima usječenim u stijenu napravljeni su mostići i stepenice kojima se prolazi. Povratak do doma gdje se možete odmoriti i okrijepiti domaćim goranskim jelima, jelima od divljači i kušati slastice od borovnica, te poznatu skradsku štrudlu. Zatim ćemo drugom stazom od doma krenuti prema Zelenom viru. To je snažan izvor u dnu plitke spilje što se nalazi podno sedamdesetak m visoke, živopisne stijene niz koju se obrušava potok, obasipajući ulaz tisućama kapljica. Povratak do planinarskog doma i slobodno do zakazanog povratka. Predviđeni dolazak u Zagreb u ranijim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 190 kn

 

NAPOMENA ZA IZLET

izlet je planinarskog tipa, a putevi su djelomično strmi i skliski. Svakako je potrebna adekvatna obuća: planinarske cipele ili čvrsta sportska obuća koje drži nogu (nikako tanke ili platnene tenisice, sandale, japanke ili otvorena obuća). Ponijeti kabanicu ili neku drugu zaštitu od kiše), dovoljne količine pitke vode i hranu. Postoji Planinarski dom koji nudi hranu i piće, ali zbog COVID uvjeta ne radi punim kapacitetom pa savjetujemo da svakako nešto ponesete sa sobom.

 

  

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • stučnog pratitelja putovanja
 • ulaznicu za Zeleni Vir i Vražji prolaz
 • organizaciju i izvedbu programa
 • obvezno jamčevno osiguranje
 • pripremu i realizaciju izleta

U program putovanja nije uključeno

 • putno/ zdrastveno osiguranje
 • individualnu potrošnju
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Napomena

 

Važne napomene vezane uz putovanja za vrijeme trajanja pandemie COVID – 19

Obavezno ponijeti maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva za ruke.

 

VAŽNO:


U slučaju donošenja mjera od strane Stožera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske (unutar 14 dana do dana putovanja)

 • da za putovanje u određenu zemlju uvedu mjere obveznog testiranja na Covid-19 ili karantene za državljane Republike Hrvatske
 • obveznu samoizolaciju/karantenu prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
 • obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije
 • zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju
 • bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 2 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije.

 

 

OSTALE VAŽNE NAPOMENE

 • Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat dijela sredstava od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge. Osiguravajuće kuće ne pokrivaju pandemie), molimo da nas kontaktirate!
 • Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
 • Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
 • Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta
 • Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.
 • Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (stajnja u putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)
 • Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!